«Ασκήσεις ηρεμίας» για Ενρίκο Λέτα!

Αραγε θα προκαλέσει πολιτικούς τριγμούς στην κυβέρνηση Λέτα η καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι; Θα μπορέσει η κυβέρνηση της χώρας να ξεπεράσει τη φόρτιση που προκάλεσε στο συντηρητικό πολιτικό στρατόπεδο η ετυμηγορία της δικαστικής έδρας;

Αυτά δεν είναι παρά μονάχα δύο από τα δεκάδες ερωτήματα που θέτουν από χθες αναλυτές του ιταλικού -κι όχι μόνο- Τύπου αναφορικά με το πολιτικό μέλλον της Ιταλίας, η οποία, όπως όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, διανύει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης. «Οι αποφάσεις της ιταλικής Δικαιοσύνης δεν πρέπει να συγχέονται με την πολιτική ζωή της χώρας» δήλωναν πάντως προχθές αργά το βράδυ κορυφαία στελέχη της ιταλικής κυβέρνησης, «μιλώντας όμως μάλλον κατευναστικά», όπως σχολίαζαν δημοσιογράφοι. Την ίδια στιγμή και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα ζητούσε να επικρατήσει «κλίμα ηρεμίας», προκειμένου στο εξής «να προταχθεί το καλό της χώρας».

Ανάλογη ήταν και η άποψη του Νίτο Πάλμα, στελέχους του κόμματος Λαός της Ελευθερίας και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης στην τελευταία κυβέρνηση που είχε σχηματίσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Η απόφαση δεν θα επηρεάσει την κυβέρνηση Λέτα» σχολίαζε μεταξύ άλλων ο Πάλμα.

«Δεν είχα ποτέ μου τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, ούτε εγώ ούτε τα μέλη της οικογένειάς μου. Δεν ευθύνομαι για φορολογική απάτη» τόνισε από την πλευρά του ο Μπερλουσκόνι, υπογραμμίζοντας ότι «μια μερίδα της Δικαιοσύνης έχει μετατραπεί σε άβουλο όργανο. Ο ίδιος, τέλος, δεσμεύτηκε να επανιδρύσει άμεσα το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, σε συνεργασία με τους πιο άξιους νέους και επιχειρηματίες της χώρας του, ώστε «να αναμορφωθεί η χώρα, αρχίζοντας από τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση: αυτή της Δικαιοσύνης!».

Χθες το απόγευμα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκε με στελέχη του κόμματός του Λαός της Ελευθερίας, προκειμένου να γίνει η αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί πλέον με όρους πολιτικούς και με στόχο να καθοριστεί η στάση που θα κρατήσει απέναντι στις εξελίξεις ο συντηρητικός πολιτικός σχηματισμός, έπειτα από την καταδικαστική για τον Καβαλιέρε απόφαση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι, πάντως, ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να προσφύγουν το επόμενο διάστημα στα ευρωπαϊκά φόρα προκειμένου να δικαιωθεί ο πελάτης τους. «Η απόφαση του Αρειου Πάγου μάς αφήνει άναυδους. Υπήρχαν ιδιαίτερα βάσιμα στοιχεία και αποδείξεις για να αποφασιστεί η πλήρης αθώωση του Μπερλουσκόνι» δήλωσαν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι του Καβαλιέρε.

Γιώργος Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα