Νέος χάρτης στην Υγεία

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι αλλαγές στον χάρτη της Υγείας της χώρας, με αφετηρία τα νοσοκομεία της Αττικής. Ηδη ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης προώθησε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σχέδιο κινητικότητας των γιατρών και των εργαζομένων στα θεραπευτήρια της Αττικής που αλλάζουν χαρακτήρα.

Πρόκειται για ένα σχέδιο με το οποίο προβλέπεται η μετακίνηση 1.618 γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων και άλλων εργαζομένων, και όχι 1.500, που ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους εργαζομένους του ΕΣΥ, οι οποίοι βλέπουν ότι κάθε μέρα ο αριθμός εκείνων που τίθεται σε κινητικότητα αυξάνεται.

Ειδικότερα, από το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα μπαίνουν σε κινητικότητα 230 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και γιατροί που πρόκειται να μετακινηθούν σε νοσοκομεία της Β΄ ΥΠΕ Πειραιώς. Το Αγία Βαρβάρα θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ μέρος των κλινικών θα φιλοξενεί χρόνια περιστατικά. Η αλλαγή του χαρακτήρα του συγκεκριμένου θεραπευτηρίου έχει προκαλέσει την οργή των εργαζομένων οι οποίοι ήδη προγραμματίζουν καταλήψεις στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή και στα εξωτερικά ιατρεία.

Επίσης το Αμαλία Φλέμινγκ, που έχει 300 άτομα προσωπικό, γίνεται κέντρο αποκατάστασης και θα λειτουργούν Ιατρεία Νοσηλείας μιας Ημέρας. Το συγκεκριμένο θεραπευτήριο συνενώνεται με το Παίδων Πεντέλης και το Σισμανόγλειο.

Το νοσοκομείο Αγιοι Ανάργυροι αναβαθμίζεται, εντάσσεται στο πρόγραμμα των εφημεριών και ενισχύεται με προσωπικό.

Το Σπηλιοπούλειο μετατρέπεται σε Κέντρο Περίθαλψης Χρόνιων Πασχόντων και Κέντρο Ακτινοθεραπείας, και μετακινούνται 76 άτομα προσωπικό σε άλλα θεραπευτήρια της Αττικής.

Στο Πατησίων θα λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία, τα οποία θα συνδέονται με το Αγία Ολγα, ενώ οι 199 εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε άλλα θεραπευτήρια της Αττικής που έχουν ανάγκη.

Το ίδιο θα συμβεί και με τα 331 άτομα προσωπικού της Πολυκλινικής που μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Να σημειωθεί ακόμα ότι θα μετακινηθούν 23 εργαζόμενοι από το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφαλείας της Εργασίας και 10 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας. Επίσης θα μετακινηθούν 214 γιατροί του πρώην ΙΚΑ μη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και 235 εργαζόμενοι από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Συνολικά 1.618 άτομα θα αλλάξουν χώρο εργασίας και θα μετακινηθούν σε νοσοκομεία του νομού τους που έχουν κενές θέσεις.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα