Σε διαθεσιμότητα 1.500 διοικητικοί

Περισσότερους από 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους που απασχολούνται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σκοπεύουν να θέσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε καλέσει τα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν την εσωτερική αξιολόγηση των διοικητικών τους υπαλλήλων έως τις 15 Οκτωβρίου, αποστέλλοντας λίστα με τους εργαζομένους που «περισσεύουν» ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Παιδείας δεν αποκλείουν το γεγονός να χρειαστεί εξωτερική παρέμβαση για να τελειώσει άμεσα η διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το αν οι διοικήσεις των ιδρυμάτων θα προχωρήσουν την εσωτερική αξιολόγηση, και μάλιστα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να καταρτιστούν λίστες με το πλεονάζον προσωπικό. Πάντως, το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμευθεί ότι οι «περικοπές» διοικητικών υπαλλήλων θα είναι ανάλογες του μεγέθους κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που σημαίνει ότι θα πλήξουν, κυρίως, τα κεντρικά ιδρύματα και λιγότερο τα περιφερειακά.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το ΤΕΙ Πειραιά, η διοίκηση του οποίου διαμηνύει ότι «οποιαδήποτε τυχόν ένταξη διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος στη διαδικασία της κινητικότητας-διαθεσιμότητας θα καθιστά αυτομάτως αδύνατη την περαιτέρω λειτουργία του». Σε επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας Κυριάκο Μητσοτάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάζαρος Βρυζίδης σημειώνει ότι από την αρχή του χρόνου έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα 24 διοικητικοί υπάλληλοι, 10 ακόμη έχουν συνταξιοδοτηθεί και επτά ακόμη θα αποχωρήσουν έως τον Σεπτέμβριο για τον ίδιο λόγο. Ως εκ τούτου «ο αριθμός των υπαλλήλων που καλείται να στηρίξει το ίδρυμα καλύπτει οριακά τις βασικές λειτουργικές ανάγκες του».

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα