Φθηνότερο ρεύμα στις επιχειρήσεις!

Μειώσεις τιμών, που φτάνουν το 15% για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, φέρνουν τα νέα τιμολόγια που εγκρίθηκαν στο προχθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Η διοίκηση της τελευταίας ανακοίνωσε ότι προσφέρει στους μεγάλους πελάτες της (βιομηχανίες και άλλες επιχειρήσεις) 15 νέα τιμολόγια, επτά για την υψηλή τάση και οκτώ για τη μέση τάση. Η ανακοίνωση των νέων τιμολογίων συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) αλλά και της κυβέρνησης, η οποία είχε γίνει δέκτης σοβαρών παραπόνων από τις βιομηχανίες. Οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών υποστηρίζουν εδώ και μήνες την ανάγκη διαμόρφωσης τιμολογίων ανάλογα με το προφίλ κάθε μεγάλου πελάτη ώστε να περιοριστεί το ενεργειακό κόστος. Τα υψηλά τιμολόγια και οι φόροι στην ενέργεια έχουν στην ουσία καταργήσει κάθε πρωτοβουλία μείωσης του κόστους από τις βιομηχανίες, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί τους, οι οποίοι έχουν συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Για την καθιέρωση διαφοροποιημένων τιμολογίων, ανάλογα με το προφίλ των εταιρικών πελατών, πίεζε τη ΔΕΗ η ΡΑΕ, η οποία προ ημερών τής επέβαλε και πρόστιμο για την καθυστέρηση στην ανακοίνωσή τους. Στα νέα τιμολόγια προβλέπεται ειδική μεταχείριση για τους ενεργοβόρους βιομηχανικούς πελάτες, οι οποίοι είχαν ακόμα και προβλήματα βιωσιμότητας λόγω της έκρηξης στο κόστος παραγωγής. Περισσότερα στοιχεία για τη διάρθρωση των νέων τιμολογίων θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν θα κληθούν να τα αξιολογήσουν οι βιομηχανίες. Οι τελευταίες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ των εναλλακτικών τιμολογίων που θα τους στείλει η ΔΕΗ.

Η διοίκηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι στη μέση τάση «προσφέρονται τέσσερα γενικής χρήσεως τιμολόγια και τέσσερα ειδικά τιμολόγια για μεγάλους βιομηχανικούς κυρίως πελάτες με ετήσια κατανάλωση ανά παροχή μεγαλύτερη από 13 GWh, τα οποία, λαμβάνοντας υπόψη την καταναλωτική τους συμπεριφορά, οδηγούν σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή ρεύματος». Στην υψηλή τάση «τα νέα τιμολόγια διασφαλίζουν επίσης ανταγωνιστικό επίπεδο τιμής της Mwh (μεγαβατώρα)» κατά τη διοίκηση της ΔΕΗ. Τα τιμολόγια της υψηλής τάσης και τα ειδικά τιμολόγια της μέσης τάσης προσφέρονται για υπογραφή σύμβασης με ισχύ ως τις 31/12/2014 και θα έχουν, εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης, αναδρομική ισχύ από 1/1/2013.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα