Βαθιά ανάσα τον Δεκαπενταύγουστο!

Θα «βουλιάξει» η Χαλκιδική το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, με τους πρώτους Ελληνες -πέραν αυτών που πάνε αυθημερόν ή μένουν στα εξοχικά τους- να κάνουν την εμφάνισή τους. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία αναμένεται να χτυπήσουν το 100%. Ο Αύγουστος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, έπειτα από έναν ιδιαίτερα ικανοποιητικό Ιούλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι πληρότητες ήταν 85% με 90%. Ο τρέχων μήνας, που είναι και ο κατεξοχήν μήνας διακοπών, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 90% στις πληρότητες, ενώ πολύ ενθαρρυντικό είναι ότι οι μέχρι σήμερα κρατήσεις δείχνουν ότι οι πληρότητες των ξενοδοχείων προσεγγίζουν το 80% για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, περίοδος που αποτελεί κάθε χρόνο στοίχημα για τη Χαλκιδική.

Ολα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στην εκτίμηση ότι για το σύνολο της φετινής τουριστικής σεζόν η τουριστική κίνηση στην περιοχή θα αυξηθεί κατά 5-7% σε σχέση με πέρυσι. «Η εικόνα είναι πολύ καλή. Πλέον αγωνιζόμαστε και για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Μπορώ πια με ασφάλεια να πω ότι η κίνηση θα είναι αυξημένη κατά 5-7%» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος. Πάντως οι Ελληνες τουρίστες εξακολουθούν… πεισματικά να μην εμφανίζονται στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής. «Ούτε σε πεντάστερα ούτε σε τετράστερα έχουμε Ελληνες. Δεν κουνιέται φύλλο από πλευράς ελληνικής κίνησης. Μόνο τώρα τον Δεκαπενταύγουστο θα υπάρξει μια μικρή κινητικότητα» εξηγεί ο κ. Τάσιος.

Πλέον το 50% των διανυκτερεύσεων προέρχεται από τουρίστες του οδικού τουρισμού και όχι μόνο Βαλκάνιους, αλλά και Ούγγρους, Πολωνούς, Τσέχους.

Οσο για τους Ρώσους, η αύξηση στην τουριστική κίνηση ξεπερνά το 10%, με τον απόλυτο αριθμό τους να φτάνει πλέον αυτόν των Γερμανών. Και η γερμανική αγορά όμως δείχνει να ανακάμπτει ελαφρώς, εμφανίζοντας μια αύξηση της τάξεως του 5%.

«Η φετινή χρονιά πηγαίνει καλά, αλλά είναι για μας χρονιά επιβίωσης. Ο τουρισμός αποδεικνύει φέτος ότι μπορεί να τραβήξει το άρμα της ανάπτυξης και περιμένουμε ακόμα περισσότερα από την επόμενη σεζόν. Ηδη έχουν αρχίσει να υπογράφονται τα πρώτα συμβόλαια» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα