Ακίνητα: «Παγώνουν» οι αντικειμενικές στις χρυσές τιμές του 2007

Oι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων «παγώνουν» μέχρι το 2016, οπότε και θα έρθουν στα επίπεδα των εμπορικών τιμών που θα ισχύουν τότε, όπως έγραψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία». Αυτό σημαίνει ότι οι αξίες για τα ακίνητα θα υπολογίζονται σύμφωνα με τις αντικειμενικές του 2007, μιας τελείως διαφορετικής εποχής, που ακόμα έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα.

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει ότι έως τα τέλη του 2013 η κυβέρνηση θα αναπτύξει ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο μεταρρύθμισης που θα περιγράφει τις ενέργειες που απαιτούνται.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο:

-Για το 2014 δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή στις τιμές με τις οποίες υπολογίζονται οι φόροι ακινήτων. Το μόνο που θα γίνει έως το τέλος του έτους είναι να οριστεί ο μόνιμος μαθηματικός τύπος βάσει του οποίου θα μεταβάλλονται κάθε χρόνο οι αντικειμενικές τιμές προκειμένου να ευθυγραμμίζονται με τις εμπορικές.

-Το υπουργείο Οικονομικών έχει συμφωνήσει με την τρόικα ότι έως τον Ιανουάριο του 2015 πρόκειται να γίνει μια αναπροσαρμογή των σημερινών τιμών ζώνης, προκειμένου αυτές να αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά ακινήτων. Αυτό μεταφράζεται σε αυξομειώσεις των σημερινών αντικειμενικών τιμών, όχι όμως και την πλήρη ευθυγράμμισή τους με τις εμπορικές τιμές.

-Το τελευταίο βήμα θα γίνει το αργότερο έως τον Ιανουάριο του 2016, οπότε θα πραγματοποιηθεί η πλήρης εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές. Πρόκειται για έναν εντελώς νέο τρόπο υπολογισμού των τιμών, στον οποίο θα λαμβάνονται υπόψη στοιχεία όπως αυτά της Τραπέζης της Ελλάδος, των εκτιμήσεων που πραγματοποιούν οι τράπεζες για την χορήγηση δανείων, των αγγελιών για την πώληση ακινήτων και των συναλλαγών (μεταβιβάσεων κ.λπ.) ακινήτων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα