Διάλειμμα στη μέση του «θρίλερ»!

Ραντεβού για τις 26 Αυγούστου έδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που δικάζει την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, καθώς η δίκη διεκόπη την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση, για τρεις εβδομάδες, λόγω θέρους. Η ακροαματική διαδικασία έχει φτάσει στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι της, με τις απολογίες των 19 κατηγορουμένων να βρίσκονται σε εξέλιξη, και τις εντάσεις, τις βολές και τα πυρά μεταξύ συγγενών και πρώην φίλων και συνεργατών να είναι καθημερινή υπόθεση.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις επόμενες απολογίες των 13 κατηγορουμένων που απομένουν, μεταξύ των οποίων και του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος αρνήθηκε να απολογηθεί πρώτος και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η στάση που θα τηρήσει από τις 26 Αυγούστου και μετά. Το πιθανότερο είναι να περιμένει να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες απολογίες και να τοποθετηθεί τελευταίος για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Ηδη σε τέσσερις συνεδριάσεις, από τις 29 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, έχουν ολοκληρωθεί οι απολογίες έξι κατηγορουμένων για την υπόθεση. Πρόκειται για τους Αστέριο Οικονομίδη, Νίκο Ζήγρα, Φρόσω Λαμπροπούλου, Γιώργο Σαχπατζίδη, Αρετή Τσοχατζοπούλου και Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα. Πέρα από τον Νίκο Ζήγρα που, όπως αναμενόταν, «έκαψε» τον Ακη Τσοχατζόπουλο στην απολογία του, κατονομάζοντάς τον ως «φυσικό και ηθικό αυτουργό» της υπόθεσης και υποστηρίζοντας ότι ήταν ο «πραγματικός αποδέκτης των χρημάτων από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων», και η επί δεκαετίες λογίστρια του πρώην υπουργού Φρόσω Λαμπροπούλου, αλλά και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης έριξαν τα βέλη τους εναντίον του.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου την Παρασκευή, μάλιστα, η λογίστρια ξέσπασε τη στιγμή που βρισκόταν στα κρατητήρια της αίθουσας τελετών του Εφετείου της Αθήνας, φωνάζοντας: «Δεν αντέχω άλλο. Θα τον σκοτώσω (σ.σ.: τον Ακη Τσοχατζόπουλο)! Εγώ προσπάθησα να τον καλύψω και είμαι φυλακή! Θα σκοτωθώ!».

Ουδέτερη στάση στις απολογίες τους κράτησαν οι Αστέριος Οικονομίδης και Ταλίτα-Μαρία Τσεκούροι, αρνούμενοι τις κατηγορίες και επιμένοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση. Από την άλλη, την πιο συγκινησιακά φορτισμένη απολογία έδωσε η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία δέχτηκε και τις πιο πιεστικές ερωτήσεις από την έδρα του δικαστηρίου. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι σε μία περίπτωση (αγορά ακινήτου στην οδό Κεφαλληνίας) είπε ψέματα στην ανάκριση για να προστατέψει τον πατέρα της, του οποίου, ωστόσο, δεν θέλησε, όπως χαρακτηριστικά είπε, «να γίνει κατήγορος».

Από τις 26 Αυγούστου και μετά, αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι απολογίες των υπόλοιπων 13 κατηγορουμένων στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων της συζύγου του πρώην υπουργού Βίκυς Σταμάτη και του πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννη Σμπώκου.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα