Ολα τα… βαριά ονόματα για το Εποπτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Τηλεόρασης

Μπορεί ακόμη η δημόσια… ραδιοτηλεόραση να ψάχνεται στον τηλεοπτικό χάρτη και να μην έχει στελεχωθεί, αλλά ο αρμόδιος υπουργός μπορεί να καμαρώνει από την επιτυχία του να δημιουργήσει το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ. Και αυτό γιατί τα πρόσωπα που επελέγησαν από τον κ. Καψή είναι στην πλειονότητά τους οι γνωστοί άγνωστοι της Κεντροαριστεράς, που επιβεβαιώνουν ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να πέφτουν, αλλά εκείνοι είναι πάντα εδώ. Μεταξύ άλλων φιγουράρουν οι Αννα Δαμιανίδη (που πρόσφατα είχε επιτεθεί στην Κική Δημουλά κατηγορώντας την για ρατσισμό), το μέχρι χθες στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. Χρήστος Χωμενίδης και η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, που διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Πικραμμένου, ενώ είχε τοποθετηθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν αναφέρεται στο βιογραφικό της (έγινε βουλευτής μετά την παραίτηση της Μάγιας Τσόκλη).

Οπως αναφέρεται στην πρόταση προς το υπουργικό συμβούλιο: Η συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου της «Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ιντερνετ & Τηλεόρασης» αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για την εφαρμογή του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε για τη Νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Βασικός στόχος είναι η θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της και η αναδιάρθρωσή της με βάση την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη δημόσια αποστολή της. Για το εποπτικό συμβούλιο η πρόταση προς το υπουργικό συμβούλιο είναι η ακόλουθη:

-Αννα Δαμιανίδη

-Ανδρέας Ζούλας (έχει εργαστεί ως ρεπόρτερ, πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος αθηναϊκών εφημερίδων. Διετέλεσε αρχισυντάκτης στην «Καθημερινή» και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων).

-Τατιάνα Καραπαναγιώτη

-Λουκάς Καρυτινός (από το 1985 εργάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το 1992 έγινε μουσικός διευθυντής, και την περίοδο 1999-2005 καλλιτεχνικός διευθυντής).

-Σίμος Σιμόπουλος (είναι καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρύτανης του ΕΜΠ από το 2010. Εχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας». Το 2012 διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων).

-Θεόδωρος Φορτσάκης (είναι πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (2000-2003) και σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα διοικητικού δικαίου (1990-1991).

-Χρήστος Χωμενίδης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα