Σκληρό ροκ στη Κρήτη με άνδρες του ΣΔΟΕ

Επεισόδιο ανάμεσα σε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, ιδιοκτήτες ταβέρνας και πελάτες, κατά τη διάρκεια ελέγχου, σημειώθηκε προχθές το βράδυ σε χωριό στην Κρήτη, με αποτέλεσμα οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών να εκδιωχθούν κακήν κακώς. Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Αρχάνες του Ηρακλείου Κρήτης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη γιορτή-πανηγύρι του Αφέντη Χριστού, όπως λέγεται στην περιοχή. Σερβιτόροι και πελάτες πήραν κυριολεκτικά στο… κυνήγι τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ μόλις αντιλήφθηκαν ότι οι τελευταίοι έχουν εντοπίσει παραβάσεις και ετοιμάζονται να επιβάλουν πρόστιμα. Οι δύο ελεγκτές χρειάστηκε να επιβιβαστούν στο όχημά τους και να τραπούν σε άτακτη φυγή για να γλιτώσουν τα… χειρότερα.

Το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ξεκίνησε ελέγχους στο σημείο, όπου βρίσκονται μια σειρά από καταστήματα και ταβέρνες, καθώς η περιοχή ήταν κατάμεστη από πλήθος κόσμου που είχε μεταβεί εκεί για να συμμετάσχει στη γιορτή. Ολοκληρώνοντας τον έλεγχο στο πρώτο κατάστημα και αφού επέβαλαν τις ανάλογες ποινές για τις παραβάσεις που εντόπισαν, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έγιναν αντιληπτοί από τους θαμώνες. Στην προσπάθειά τους να μεταβούν στο διπλανό μαγαζί αντιμετώπισαν τη σθεναρή άρνηση της ιδιοκτήτριας, όπως και των σερβιτόρων που βρίσκονταν εκεί. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν και οι πελάτες της ταβέρνας, με αποτέλεσμα η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου. Κάποιοι επιτέθηκαν φραστικά στους ελεγκτές, επειδή η κυβέρνηση τους έκοψε τη σύνταξη, ενώ άλλοι τους κατηγορούσαν ότι πάνε να ελέγξουν θαμώνες του καταστήματος που είναι άνεργοι. Οπως φαίνεται οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της περιοχής ήταν εξαγριωμένοι επειδή το προηγούμενο βράδυ είχαν πραγματοποιηθεί εκτεταμένοι έλεγχοι πάλι στις Αρχάνες, από άλλο κλιμάκιο ελεγκτών του Σώματος, καθώς υπήρχε γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Στη διάρκεια αυτών των ελέγχων βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε δύο καταστήματα εστίασης, που αφορούσαν μη έκδοση αποδείξεων και μη καταβολή ΦΠΑ.

Πάντως, το ΣΔΟΕ επανήλθε χθες στο χωριό και τελικά βεβαίωσε πενταπλάσιο πρόστιμο λόγω και της παρεμπόδισης των ελεγκτών να κάνουν τη δουλειά τους. Μάλιστα, επειδή επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή των ιδιοκτητών του καταστήματος στη διακοπή του ελέγχου, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου και να μπει «λουκέτο» στο κατάστημα για χρονικό διάστημα ενός μηνός. Το ΣΔΟΕ πρόκειται να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος για παρεμπόδιση ελέγχου, με την υποσημείωση ότι προέτρεπε να τη βοηθήσουν θαμώνες και εργαζόμενοι του μαγαζιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά κατά τον μήνα Ιούλιο το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε ελέγχους σε 300 επιχειρήσεις στην Κρήτη και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο 80% των περιπτώσεων. Οι έλεγχοι αφορούσαν μόνο καταστήματα εστίασης, καφετέριες και μπαρ στην Κρήτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα