Ραντεβού Σαμαρά με ένα τρισ. δολάρια!

Πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια διαχειρίζονται οι 20 επικεφαλής των επενδυτικών funds που θα συναντούσε τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τους προέδρους εταιριών (οι περισσότερες ήδη δραστηριοποιούνται στη χώρα μας) που θα παρευρίσκονταν σε δεξίωση επενδυτών και επιχειρηματιών στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν. Στην εκδήλωση θα έδιναν το «παρών» τα πιο γνωστά ονόματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και αρκετοί Αμερικανοί τραπεζίτες και χρηματιστές, και επικεφαλής μεγάλων επενδυτικών οίκων. Ανάμεσα στα πρόσωπα που αναμενόταν να συμμετείχαν ήταν στη συνάντηση και ο γνωστός ιέραξ των hedge funds Τζον Πόλσον, αλλά και ο Τζον Μπόλτον.

Τους τελευταίους μήνες κάποια αμερικανικά επενδυτικά distress funds ρίχνουν κεφάλαια στην Ελλάδα με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, αφού στόχος τους είναι να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη στον μικρότερο χρόνο. Ο πρωθυπουργός στις συνομιλίες του με τους Αμερικανούς διαχειριστές των funds αλλά και με επιχειρηματίες από την ελληνική ομογένεια, όπως ο Τζον Κατσιματίδης και ο Αντριου Λιβέρης, αναμενόταν να ζητήσει να τρέξουν σχέδια μακράς διαρκείας, ώστε να στηριχθεί η ελληνική οικονομία, και θα έκανε κάλεσμα να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, που αποτελεί πλέον σταθερό πόλο. Ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να πείσει τους συνομιλητές του να έρθουν να επενδύσουν στους τομείς της ενέργειας των υποδομών.

Οι εκδότες

Προτού πετάξει για τη συνάντησή του με τους επιχειρηματίες από την Ουάσινγκτον στην Νέα Υόρκη, ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας «The Washington Post» και συναντήθηκε με το δημοσιογραφικό της επιτελείο. Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι μετά την αλλαγή σκυτάλης και την εξαγορά της από τον ελληνικής καταγωγής Τζεφ Μπέζος της Amazon θα υπάρξει μια διαφοροποίηση της γραμμής της αμερικανικής εφημερίδας απέναντι στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τους επιτελείς των «New York Times». Πρόκειται για μια ενέργεια που στόχο έχει να προωθηθούν επικοινωνιακά οι κινήσεις της Ελλάδας και να δοθούν διευκρινίσεις σε δύο μέσα ενημέρωσης που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη σε παγκόσμιο επίπεδο για τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, εντάσσεται και η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με την ελληνικής καταγωγής εκδότρια της Huffington Post Αριάνα Χάφινγκτον, κατά τη διάρκεια γεύματος στο Metropolitan Club.

Χθες ο κ. Σαμαράς ήταν το κεντρικό πρόσωπο σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS), στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμβουλοι ασφαλείας του Λευκού Οίκου και αναλυτές θεμάτων της Ε.Ε.

Νίκο Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα