Το δαχτυλίδι της διαδοχής στη Μαρίνα!

Την ώρα που -εν μέσω θέρους- οι Ιταλοί μετεωρολόγοι χαρακτηρίζουν «φυσιολογικές για την εποχή» τις θερμοκρασίες που επικρατούν σε ολόκληρη την ιταλική επικράτεια με τον υδράργυρο να κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα, αναλυτές σχολίαζαν χθες ότι «δεν συμβαίνει το ίδιο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας». Εκεί ο υδράργυρος έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο, λόγω βέβαια των τελευταίων εξελίξεων που «γέννησε» η καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση Mediaset – γεγονός που έχει κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι «μία πολιτική ανάφλεξη», δηλαδή η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, «δεν πρέπει να θεωρείται πλέον απίθανο ενδεχόμενο».

Ενώ λοιπόν η ιταλική πολιτική σκηνή κινείται προς την κατεύθυνση μιας πιθανολογούμενης εκλογικής αναμέτρησης το ερχόμενο φθινόπωρο, τα δεδομένα στην παρούσα φάση δείχνουν ότι οι δύο μεγάλοι μονομάχοι αυτή τη φορά θα είναι, από τη μία, η κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Μαρίνα και, από την άλλη, ο πολλά υποσχόμενος «ανανεωτής» δήμαρχος της Φλωρεντίας και στέλεχος της Κεντροαριστεράς Ματέο Ρέντσι.

«Γιατί όμως η Μαρίνα κι όχι ο Σίλβιο;» ήταν το ερώτημα που έθεταν χθες πολλοί οπαδοί της ιταλικής Κεντροδεξιάς. Η αδυναμία του Καβαλιέρε να ανατρέψει την εις βάρος του απόφαση, το ενδεχόμενο να αποπεμφθεί από τη Γερουσία χάνοντας και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, όπως και η επιλογή που θα κληθεί να κάνει (κατ’ οίκον περιορισμός ή προσφορά κοινωνικής εργασίας για ένα έτος) είναι οι λόγοι που προκρίνουν τη 47χρονη πρωτότοκη κόρη του Μπερλουσκόνι να διαδεχθεί τον πατέρα της στην ηγεσία του Pdl.

«Θα προτιμούσα να παραμείνει ο Μπερλουσκόνι για ακόμη έναν γύρο. Παρ’ όλα αυτά, όμως, είμαι απολύτως ευχαριστημένη με τη Μαρίνα» δήλωνε σε τηλεοπτικό σόου η Ντανιέλα Σαντανκέ – μία από τις πιο ένθερμες υποστηρίκτριες του Ιταλού μεγιστάνα. Την ίδια στιγμή η εφημερίδα «Il Giornale» έθετε στο πρωτοσέλιδό της μια άλλη παράμετρο. «Καθημερινά ζητούν από τη Μαρίνα Μπερλουσκόνι να ασχοληθεί με την πολιτική. Εκείνη όμως απαντάει “όχι”. Ισως τώρα το κάνει επειδή γνωρίζει να επιλέγει την κατάλληλη στιγμή» σχολίαζε η ιταλική εφημερίδα.

Η πρωτότοκη!

Ποια είναι όμως η Μαρίνα Μπερλουσκόνι; Το αμερικανικό περιοδικό «Forbes» την κατατάσσει στις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, ενώ σήμερα είναι επικεφαλής της Fininvest, της εταιρίας που διαχειρίζεται την εταιρία μέσων μαζικής ενημέρωσης Mediaset, τον εκδοτικό οίκο Mondadori, καθώς και την ποδοσφαιρική ομάδα Μίλαν. Οι συνεργάτες της την περιγράφουν ως «σκληρή, απαιτητική εργοδότρια», ενώ ο επί σειρά ετών φίλος του πατέρα της Φεντέλε Κονφαλονιέρι την είχε χαρακτηρίσει κάποτε «κομπρεσέρ», εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διοικούσε! Μητέρα δύο παιδιών η ίδια και παντρεμένη με κλασικό χορευτή της Σκάλας του Μιλάνου, μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν ήθελε καν να ακούει για πιθανή εμπλοκή της στην πολιτική. Τώρα όμως τα πράγματα φαίνεται ότις άλλαξαν…

Γιώργος Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα