«Υψηλή δημοσιογραφία» με ανθρώπινα δράματα από την Ελλάδα των Μνημονίων!

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian», επενδύοντας στην απελπισία των Ελλήνων (με εξυπνακίστικο τρόπο), ζητάει «πολεμικές» ανταποκρίσεις από το «μέτωπο» της ύφεσης και της ανεργίας, που, όπως ανακοινώθηκε χθες από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), έφτασε τον περασμένο Μάιο στο 27,6%. Προσκαλώντας τις ελληνικές οικογένειες τις οποίες η οικονομική κρίση έχει εξωθήσει στα συσσίτια και στις οργανώσεις που αναλαμβάνουν δράση στήριξης να μοιραστούν την ιστορία τους στη διαδικτυακή έκδοσή της, η εφημερίδα εγκαινιάζει νέο τομέα στην περιοχή όπου φιλοξενεί περιεχόμενο των χρηστών της, με σκοπό να παρουσιάσει την «αληθινή εικόνα» της Ελλάδας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

«Είστε ελληνική οικογένεια ή γονιός που έχει πληγεί από την κρίση και καταφεύγει σε συσσίτια; Ανήκετε σε κάποια οργάνωση ή ομάδα που παρέχει στήριξη σε οικογένειες κατά τη διάρκεια του Αυγούστου; Αναζητούμε τις ιστορίες σας» σημειώνεται σχετικά στην ιστοσελίδα.

Μεταξύ των ιστοριών από τη ζώνη του… πυρός, την Ελλάδα, τις οποίες, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο, προτού δημοσιευτούν επιμελείται το προσωπικό της εφημερίδας, δημοσιεύεται και εκείνη 54χρονου ανέργου: «Τον πρώτο χρόνο επιβίωσα χάρη στο επίδομα ανεργίας, επίσης η σύνταξη της μητέρας μου μας βοήθησε να έχουμε κάτι να φάμε. Τον δεύτερο χρόνο, το επίδομα ανεργίας σταμάτησε και ζούσα με ένα επίδομα 200 ευρώ και τη σύνταξη της μητέρας μου, που μας στήριζε και τους δύο. Τον τρίτο χρόνο, δεν υπήρχε κανένα επίδομα και καμία στήριξη από την κυβέρνηση. Η μητέρα μου πέθανε από Πάρκινσον» γράφει ο 54χρονος, του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται, και συνεχίζει: «Τα τελευταία δύο χρόνια ζω χάρη στη φιλανθρωπία συγγενών και φίλων. Αφησα το σπίτι μου, αφού δεν μπορούσα να πληρώνω φόρους ούτε τους λογαριασμούς νερού και ρεύματος. Τώρα μένω με φίλους, τους οποίους βοηθάω σε ό,τι χρειάζονται, με αντάλλαγμα διαμονή και φαγητό». Ανάμεσα στις έξι ιστορίες που έχουν έως ώρας αναρτηθεί, ξεχωρίζει και η μαρτυρία ενός Κρητικού, που παρουσιάζει το κοτέτσι του, υποστηρίζοντας ότι η τοπική κοινωνία στηρίζεται στην αλληλεγγύη και στην ιδιοκτησία γης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα