Συμφωνία στα Διαβατά: Ο Τσοβόλας συνήγορος του Β. Παπαγεωργόπουλου!

Τακτικός επισκέπτης της Θεσσαλονίκης θα γίνει το επόμενο διάστημα ο Δημήτρης Τσοβόλας. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ έδωσε πριν από μερικές ημέρες τα χέρια με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και αναμένεται να ενισχύσει την υπερασπιστική γραμμή του «φτερωτού γιατρού» στην επικείμενη έφεση για την υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία έχει οριστεί να συζητηθεί στις 22 Οκτωβρίου.

Η συμφωνία έχει ήδη κλείσει κατά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο γνωστός δικηγόρος στις Φυλακές Διαβατών. Εκεί συνομίλησε με τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης και οι δύο άνδρες συμφώνησαν για τα περαιτέρω, ενώ ο κ. Τσοβόλας πήρε μαζί του και όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να τα μελετήσει. Μάλιστα, αναμένεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη μετά τον Δεκαπενταύγουστο και αφού ολοκληρώσει τις καλοκαιρινές του διακοπές, έτσι ώστε να υπάρξει και δεύτερη επαφή με τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Η ιδέα για τη συνεργασία με τον κ. Τσοβόλα δεν είναι καινούργια και υπήρχε στο μυαλό του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ήδη από την αρχική δίκη. Τότε όμως διάφοροι λόγοι δεν οδήγησαν σε τελική συμφωνία και, έτσι, η υπεράσπιση του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης έγινε από τους δικηγόρους Δημήτρη Τσάκο και τη σύζυγό του Αλεξάνδρα Μαύρου-Τσάκου. Και οι δύο νομικοί θα παραμείνουν στην ομάδα υπεράσπισης του κ. Παπαγεωργόπουλου, καθώς θεωρούνται δικηγόροι με μεγάλη εμπειρία, απλώς η μεταγραφή του κ. Τσοβόλα ενισχύει σημαντικά την υπερασπιστική γραμμή του Παπαγεωργόπουλου, που αναμένεται να εμφανιστεί στην έφεση του Οκτωβρίου πιο ισχυρή.

Οπως εκτιμούν έμπειροι κύκλοι της Θεσσαλονίκης, η επιλογή Τσοβόλα αποτελεί μια επιλογή κύρους, καθώς ο πρώην υπουργός θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρο όνομα, χαίρει εκτίμησης στον νομικό κόσμο και έχει πολιτικό βάρος. Ταυτόχρονα με την προσθήκη του κ. Τσοβόλα στην ομάδα του, ο κ. Παπαγεωργόπουλος αντιμετωπίζει με μια καλή… ντρίμπλα και την κριτική που του ασκήθηκε, ότι έχει τους ίδιους δικηγόρους με τον επί χρόνια στενό του συνεργάτη Μιχάλη Λεμούσια, που επίσης καταδικάστηκε.

Οσον αφορά την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί, είναι πολύ νωρίς ακόμη να ειπωθεί κάτι με βεβαιότητα. Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι στη φαρέτρα της θα μπουν τα ζητήματα της μη αναγνώρισης του πρότερου εντίμου βίου, κάτι που στο σκεπτικό της απόφασης την οποία έλαβε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης είχε δημιουργήσει πολλά ερωτήματα. Τέλος, δεν είναι λίγοι οι νομικοί της Θεσσαλονίκης που, ακούγοντας την απόφαση που επέβαλε ο ίδιος δικαστής στην υπόθεση του Μάρκου Καραμπέρη (11,5 χρόνια με αναστολή), αναρωτήθηκαν για το αν τα ισόβια σε βάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης ήταν δίκαια.

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα