Στο ρινγκ του Π. Καμμένου οι αγώνες κατς συνεχίζονται!

Μόνο «μια ευχάριστη ατμόσφαιρα» δεν μπορούν να πουν ότι έχουν στους Ανεξάρτητους Ελληνες, καθώς, ακόμα και στην καρδιά του Αυγούστου, το ένα κρούσμα «απειθαρχίας» διαδέχεται το άλλο. Σε ορισμένους θυμίζουν την τηλεοπτική σειρά «50-50», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο (βουλευτής σήμερα του κόμματος) Παύλος Χαϊκάλης (που είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών), με καβγάδες, «μπηχτές», καθώς και με έντονο παρασκήνιο. Από τη μια η κόντρα της Ραχήλ Μακρή με τον Γιώργο Νταβρή, από την άλλη ο μονίμως διαμαρτυρόμενος Τέρενς Κουίκ και τώρα τελευταία τα επαναλαμβανόμενα «χτυπήματα» του Χαϊκάλη, όλα αυτά προβληματίζουν τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος πάντως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν σκέφτεται να προχωρήσει σε ακραίες κινήσεις, όπως οι διαγραφές. Απαντώντας, άλλωστε, την Τρίτη σε διαδικτυακό συνομιλητή του μέσω twitter, ο οποίος με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις τον είχε ρωτήσει γιατί δεν μαζεύει κάποιους και γιατί δεν κάνει εκκαθάριση στο κόμμα του, ξεκαθάρισε: «Εκκαθάριση γίνεται στις εκλογές. Ηρωα δεν θα κάνω κανέναν. Στα σπίτια τους τούς στέλνετε εσείς».

Το πιο σοβαρό περιστατικό φαίνεται να είναι αυτό της έντονης διένεξης των βουλευτών Κοζάνης Ραχήλ Μακρή και Αχαΐας Γιώργου Νταβρή. Αφορμή, μια ερώτηση στη Βουλή της Βορειοελλαδίτισσας βουλευτού για τα στρατόπεδα της περιοχής της και ένα ειρωνικό tweet του κ. Νταβρή, το οποίο η κυρία Μακρή ισχυρίζεται ότι απευθυνόταν σε εκείνη, κάτι ωστόσο που αρνείται ο βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Αμυνας του κόμματος. Η «κυριακάτικη δημοκρατία’ συνομίλησε με τους δύο βουλευτές, οι οποίοι δεν δείχνουν να θεωρούν λήξαν το συμβάν και δίνουν συνέχεια στην αντιπαράθεση.

«Ο κ. Νταβρής με εξύβρισε χυδαία μέσω twitter επειδή κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή για την κατάργηση των δύο Σωμάτων Στρατού στην εκλογική μου περιφέρεια» μας λέει η κυρία Μακρή. Εκείνη την ημέρα, επισημαίνει, εκπροσωπούσε το κίνημα στα Γιάννενα, συμπαραστεκόμενη στους εργαζομένους της εταιρίας Δωδώνη. «Την ώρα που προωθούσα τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αυτός ο κύριος ασχολείτο μαζί μου με ανεπίτρεπτο τρόπο. Με τον Πάνο Καμμένο μίλησα την επόμενη μέρα και μου ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του. Ηταν θορυβημένος. Τελικά αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την προβλεπόμενη διαδικασία, έτσι συνέταξα επιστολή με όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και του την παρέδωσα. Αυτός την προώθησε στην Επιτροπή Δεοντολογίας που θα συνεδριάσει στο τέλος του μήνα και θα εξετάσει το ζήτημα». Η κυρία Μακρή μάς έκανε γνωστό ότι ήδη έχει καταθέσει μήνυση, απευθυνόμενη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και σκοπεύει να καταθέσει και αγωγή. Οπως εξηγεί, «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υβρίζει άλλον βουλευτή -πόσο μάλλον του ιδίου κόμματος- και μάλιστα χωρίς λόγο. Είναι δικαίωμά μου να παρεμβαίνω για οποιοδήποτε θέμα, το μόνο που κάνω είναι να υπερασπίζομαι τις αρχές του κινήματος και τους πολίτες».

Μάλιστα, μας επιβεβαίωσε τις φήμες ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, καθώς είναι δυσαρεστημένη από ορισμένους τόσο εντός όσο και εκτός του κινήματος. «Δεν το έχω αποφασίσει ακόμα, εξαρτάται και από τον κόσμο που με στηρίζει στην Κοζάνη, που αναγνωρίζει το έργο μου και φοβάται ότι, αν αποχωρήσω, ο νομός θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση» σημειώνει.

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος είναι η τοποθέτηση του κ. Νταβρή. Καταρχάς αρνείται ότι το tweet το οποίο επικαλείται η κυρία Μακρή αναφέρεται σε αυτήν και σχετίζει την όλη υπόθεση με μια συντονισμένη προσπάθεια εισόδου στο κόμμα στελεχών που κατά το παρελθόν ήταν «μνημονιακά», όπως ο Νίκος Νικολόπουλος (επίσης εκλεγμένος στην Αχαΐα, με τις «κακές γλώσσες» να κάνουν λόγο για προσωπική επίθεση λόγω… ψήφων) και ο Αστέριος Ροντούλης. «Δεν με ενδιαφέρει αν δεν εκλεγώ ξανά, ωστόσο πιστεύω ότι πρέπει να μείνει αμόλυντο το νερό στο αντιμνημονιακό μπουκάλι του κόμματος» λέει και θεωρεί ότι η βουλευτής Κοζάνης συμμετείχε στο «παιχνίδι συκοφάντησης» εις βάρος του. Την κατηγορεί πως, παρότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είχαν ήδη καταψηφίσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την πρόταση για μετακίνηση των βορείων στρατιωτικών μονάδων, η ίδια «επέμεινε να καταθέσει τη σχετική ερώτηση για λόγους πολιτικής ίντριγκας και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Την έπιασα και της είπα ότι το θέμα είχε ήδη λήξει. Εξάλλου, της υπενθύμισα πως υπάρχει απόφαση της Κ.Ο. να μην κάνουμε ερώτηση χωρίς απόφαση του αρμόδιου τομεάρχη (δηλαδή του ιδίου), όμως αυτή προχώρησε στην πράξη της». Ο κ. Νταβρής δηλώνει ότι με την κυρία Μακρή δεν είναι «ευτυχής όταν λέει από το βήμα της Βουλής, λόγου χάρη, ότι “θα σας κρεμάσουμε” ή με το να επιτίθεται κατά πάντων. Είναι έξω από την παιδεία μου, δεν με αντιπροσωπεύει. Και, δυστυχώς, τα σκάγια από τη συμπεριφορά της παίρνουν κι εμάς τους υπολοίπους. Σε πολιτική βάση έχω ζητήσει από τον πρόεδρο να τη “μαζέψει”».

 

Ο Τέρενς τα βάζει τώρα με το twitter

Ο Τέρενς Κουίκ εξακολουθεί να αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της εφαρμοζόμενης επικοινωνιακής πολιτικής του κόμματος, που στηρίζεται κατά βάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ζητά «να μην αναστατώνουμε και να προβληματίζουμε συνέχεια τη βάση του κόμματος». Με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του, τονίζει την ανάγκη «να σοβαρευτούμε», κάτι που, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι όλοι εντός του κόμματος, από τον Πάνο Καμμένο έως τον τελευταίο, «να βγάζουμε τις ανακοινώσεις μας μέσω του γραφείου Τύπου. Πρέπει να μπει ένας έλεγχος στο θέμα της χρήσης του διαδικτύου. Το διαδίκτυο πρέπει να το χρησιμοποιούμε, όχι να μας χρησιμοποιεί» σημειώνει. «Οταν συνάδελφος έχει ένα ζήτημα και καλεί από το twitter τον πρόεδρο να πάρει θέση και ο πρόεδρος του απαντά από το twitter, ε, όχι! Δεν είναι έτσι!» αναφέρει, ενώ επαναλαμβάνει τις ενστάσεις του για τη φημολογούμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επιμένουν ορισμένοι εντός του κόμματος, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς: «Είμαστε το κόμμα που δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και θέσεις, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, γιατί θα πρέπει να τρέχουμε εμείς πίσω από αυτόν και να θέλουμε έστω και υπό όρους τη συνεργασία του, όταν δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές, με ποιες προϋποθέσεις και τι θα προκύψει μετά τις εκλογές…» λέει.

Η πρόταση «εθνικής σωτηρίας»

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει και η πρόταση του Παύλου Χαϊκάλη περί συστάσεως κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και αντιπρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. Την άποψη αυτή που διατύπωσε σε συνεντεύξεις του και επανέφερε στις αρχές της εβδομάδας με άρθρο του σε ιστοσελίδα, επιφέροντας νέες αναταράξεις στο κόμμα. Προχώρησε, μάλιστα, ακόμα περισσότερο, καλώντας τους «καραμανλικούς» βουλευτές της Ν.Δ. «να ξυπνήσουν και να πάνε κόντρα στην κυβέρνηση». Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, όπως υποστηρίζει, «από πέρυσι έδειξαν ότι είχαν τη δύναμη και την πρόταση να στηρίξουν μια τέτοια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Εάν κάποιοι δεν συμφωνήσουν, θα είναι υπόλογοι στην Ιστορία. Η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί στην εξουσία. Και για να γίνει αυτό, μας χρειάζεται όλους».

Φίλιππος Πανταζής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα