«Ψέμματα τα στοιχεία για κοπάνες στον ΕΟΤ»

«Δεν είμαστε κοπανατζήδες» απαντούν οι εργαζόμενοι του ΕΟΤ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πολιτικό προϊστάμενο του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Αντιδρώντας στα στοιχεία από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΕΕΔΔ, ο σύλλογος εργαζομένων του ΕΟΤ υποστηρίζει ότι είναι ψευδή, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ποσοστό όσων πιάστηκαν αδικαιολογήτως απόντες, «αδειούχοι από τη σημαία», παγίως αργοπορημένοι κατά την πρωινή άφιξη στην εργασία τους, συστηματικοί «κοπανατζήδες» κ.λπ.

«Διευκρινίζουμε ότι ο ΕΟΤ έχει, εκτός της κεντρικής του υπηρεσίας, 14 περιφερειακές υπηρεσίες, 14 γραφεία υποστήριξης και δύο γραφεία πληροφοριών. Ο ΕΟΤ έχει 560 υπαλλήλους, συνεπώς, αν ο αριθμός 121 που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι ακριβής, δεν αποτελεί το 69,6% αλλά το 21,5% του συνόλου των υπαλλήλων του» αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Επιπλέον καλούν τη διοίκηση του ΕΟΤ, η οποία διαθέτει όλα τα στοιχεία των ελέγχων που έχουν διενεργήσει η ίδια και τα κλιμάκια του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, να ενημερώσει υπεύθυνα την κοινή γνώμη για να σταματήσει επιτέλους η πολύμηνη εκστρατεία δυσφήμησης του ΕΟΤ και των υπαλλήλων του.

«Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αντί να εκδίδει δελτία Τύπου με άχρηστες πληροφορίες που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την επιχειρούμενη διάλυση του ΕΟΤ, η οποία μεθοδεύεται εδώ και πολύ καιρό με σειρά δυσφημιστικών, συκοφαντικών και ανυπόστατων δημοσιευμάτων, καλό θα ήταν να πληροφορηθεί τόσο για την ιστορική διαδρομή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού όσο και για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο ασκεί σήμερα την αποστολή του» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με έκθεση του ΣΕΕΔΔ ,κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2012 για την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ΕΟΤ, μόλις το 30,4% των υπαλλήλων του οργανισμού είχε τηρήσει την υποχρέωση ανελλιπούς σήμανσης και συμπλήρωσης του χρόνου εργασίας. Αντίθετα, το 69,60% των υπαλλήλων δεν συμπλήρωσε τον χρόνο εργασίας και μια ή περισσότερες ημέρες δεν σήμανε στο ηλεκτρονικό σύστημα την προσέλευση και/ή την αποχώρηση από την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει ο συνολικός μηνιαίος χρόνος εργασίας.

Ειδικότερα, από τους 121 υπαλλήλους που αποδεδειγμένα δεν τήρησαν τον χρόνο εργασίας, ο υπολειπόμενος χρόνος 33 εξ αυτών ξεπέρασε αθροιστικά τον εργασιακό χρόνο μιας ημέρας, ενώ 65 υπάλληλοι είχαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες παραλείψει να σημάνουν τον χρόνο εργασίας τους, ως όφειλαν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα