Εγγραφο – βόμβα από Θεοχάρη για τις 500 πρώτες κατασχέσεις!

Λίστες με πολίτες που χρωστούν στην Εφορία (τουλάχιστον) 10.000 ευρώ, για να ξεκινήσουν άμεσα οι κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας, άρα και των καταθέσεων, ζητά από τις εφορίες ο Χάρης Θεοχάρης. Από τη μέγκενη των κατασχέσεων δεν γλιτώνουν ούτε τα περιουσιακά στοιχεία των συνυπευθύνων των χρεών (γυναίκες, παιδιά, κοινοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία).

Μάλιστα, η πρεμούρα του κ. γενικού ήταν τέτοια, που ζήτησε μέσα σε 14 μέρες και εν μέσω θέρους να αρχίσουν να του στέλνουν ονόματα και ποσά οφειλετών, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης όχι μόνο γι’ αυτούς που δεν έχουν τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, αλλά και για όσους δεν είναι συνεπής στις δόσεις ρυθμίσεων χρεών που έχουν κάνει.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της «δημοκρατίας», από μεγάλη ΔΟΥ του Λεκανοπεδίου ορίστηκε και «ταρίφα» αριθμού, που φτάνει τα 500 ονόματα σε πρώτη φάση.

Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», αυτό στάλθηκε στις ΔΟΥ με ημερομηνία 17 Ιουλίου 2013 και με τίτλο «Διασταύρωση στοιχείων οφειλετών ληξιπρόθεσμων οφειλών», ο τρόμος των κατασχέσεων αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά τις διακοπές.

Στο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «…σας αποστέλλουμε ηλεκτρονικά πίνακα φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμη βασική οφειλή τουλάχιστον 10.000 ευρώ, με στοιχεία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, κινητής και ακίνητης περιουσίας, στοιχεία δικαστικού (λήψη αναγκαστικών μέτρων), συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών κ.λπ., προκειμένου για τις ως άνω οφειλές, και εφόσον συντρέχει περίπτωση, να προβείτε άμεσα στην κίνηση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των οφειλετών που δεν έχουν τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ή δεν είναι ενήμεροι στις δόσεις ρυθμίσεων».

Στη συνέχεια του κειμένου επισημαίνεται ότι «για τις περιπτώσεις όπου εμφανίζεται σχέση συνυπευθυνότητας, οι αρμόδιες για την είσπραξη ΔΟΥ θα πρέπει να εξετάζουν ενδελεχώς τα στοιχεία του φακέλου, προκειμένου να διαπιστώνεται αν υφίσταται προσωπική και αλληλέγγυα για την πληρωμή της οφειλής ευθύνη».

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τις ΔΟΥ να «φρεσκάρουν» τις λίστες με την τρέχουσα εικόνα των οφειλετών, μια και «στο διάστημα που μεσολάβησε, ενδέχεται να έχει μεταβληθεί η εικόνα των πινάκων ή να έχουν δημιουργηθεί μεταγενέστερες οφειλές, καθώς και να υπάρχουν οφειλές από συνυπευθυνότητα».

Και το έγγραφο καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωση της εξέτασης των υποθέσεων, με προτεραιότητα τα μεγάλα ποσά, καθώς και αντίστοιχη ενημέρωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Εισπράξεων, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 31/7/2013».

Ν. Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα