«Πουλάει τρέλα» (πάλι) ο Μπουτάρης

Παράδοση τείνουν να γίνουν οι καλοκαιρινές «κωλοτούμπες» του Γιάννη Μπουτάρη με το που στη Θεσσαλονίκη αρχίζει η συζήτηση για την κυβερνητική παρουσία στη ΔΕΘ.

Το 2010, και με νωπό ακόμη το χρίσμα που είχε λάβει από το ΠΑΣΟΚ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είχε συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και με δηλώσεις του ζητούσε από την εκάστοτε κυβέρνηση να περιορίσει τα πολλά ταρατατζούμ κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Μία χρονιά αργότερα -ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης πλέον- καλούσε τους διαδηλωτές να προχωρήσουν μόνο σε ειρηνικές εκδηλώσεις και την κυβέρνηση της χώρας «να μην έρθει στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ». Μάλιστα, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, είχε τονίσει ότι είναι αντίθετος με τη λειτουργία της έκθεσης ως χώρου πολιτικών εξαγγελιών.

Τα ίδια και πέρσι, καθώς -στην αρχή τουλάχιστον- είχε εκφράσει την άποψη ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι ανεπιθύμητη στην πόλη. Στη συνέχεια, όταν είδε ότι οι φορείς της πόλης ήταν ενοχλημένοι από τη λιτή παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, έκανε στροφή 180 μοιρών, υποστηρίζοντας ότι «προφανώς οι πολιτικοί είναι ευπρόσδεκτοι και πιο ευπρόσδεκτος απ’ όλους ο πρωθυπουργός». Αυτό, βέβαια, δεν τον εμπόδισε, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, να σχολιάσει θετικά το νέο μοντέλο παρουσίας στη ΔΕΘ που εφάρμοσε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

Φέτος, νέα ντρίμπλα Μπουτάρη, που ζητά από τον πρωθυπουργό να μην έρθει στην πόλη «ως κλέφτης και για λίγη ώρα, αλλά ως πρωθυπουργός» και η επίσκεψή του να είναι «ουσιαστική». «Θέλω να έρθει και να μας εξηγήσει όχι τι έχει κάνει για τη χώρα, αλλά τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Αλλά ταυτόχρονα και να μας ακούσει. Γιατί η αυτοδιοίκηση έχει σήμερα τεράστια προβλήματα» τονίζει στη «δημοκρατία». Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι αυτό που θα του έλεγε ο ίδιος είναι ότι η στρατηγική που έχει επιλεγεί για περικοπές στην αυτοδιοίκηση είναι λάθος. «Σε όλη την Ευρώπη αποδίδονται νέες αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση, ενώ εδώ περικόπτονται» τονίζει χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα