Το λυκόφως μιας ιταλικής δυναστείας!

Στο στόχαστρο των ιταλικών Αρχών βρίσκεται η Fondiaria-Sai, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες της Ιταλίας.

Η οικονομική αστυνομία προχωρά σε κατασχέσεις κατοικιών, ξενοδοχείων και άλλων περιουσιακών στοιχείων που ξεπερνούν τα 250.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο της έρευνας για λογιστική απάτη και χειραγώγηση της αγοράς από τους πρώην ιδιοκτήτες της ασφαλιστικής. Τον περασμένο μήνα συνελήφθη ο πρώην ιδιοκτήτης της Fondiaria Σαλβατόρε Λιγκρέστι, μέλη της οικογένειάς του καθώς και πολλά στελέχη της επιχείρησης. Η έρευνα αφορά μια τρύπα ύψους 600.000.000 ευρώ των διαθεσίμων έναντι απαιτήσεων της εταιρίας, που δεν είχε αποκαλυφθεί στην αγορά. Τα οικονομικά εγκλήματα που ερευνούν οι Αρχές αφορούν παράνομα κέρδη ύψους 251.600.000 ευρώ. Μεταξύ των κατασχεθέντων ακινήτων είναι και ένα στο Μιλάνο που ανήκει στην οικογένεια Λιγκρέστι καθώς και ακριβά ξενοδοχεία στο Τορίνο, στη Σικελία και την ορεινή περιοχή Ντολομίτε στις Αλπεις.

Η Fondiaria έως και το ξέσπασμα της κρίσης ήταν η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στον κλάδο του αυτοκινήτου, επλήγη όμως από τον ανταγωνισμό αλλά και τον αυξανόμενο αριθμό των οδηγών που αδυνατούν να πληρώσουν την ασφάλιση των οχημάτων τους. Η πτώση των εσόδων και των κερδών της εταιρίας οδήγησε στην περίπλοκη συμφωνία για την εξαγορά της από την ανταγωνίστριά της Unipol πέρυσι. Αυτή η συμφωνία με τη Unipol αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη της χρονιάς. Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, της Unicredit, που είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Fondiaria και της εταιρίας συμμετοχών του Λιγκρέστι, της Premafin, είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του τον Ιούλιο ότι οι συλλήψεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη συμφωνία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα