Φάρμακο – «ασπίδα» για καρκίνο!

Εδώ και δεκαετίες αποτελεί το «ιερό δισκοπότηρο» της ιατρικής επιστήμης. Ο λόγος βέβαια για το φάρμακο με το οποίο θα μπορούσε να καταπολεμηθεί ο καρκίνος ή τουλάχιστον κάποιες μορφές του, που ετησίως προκαλούν χιλιάδες θανάτους ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ενα τέτοιο φάρμακο -για την ακρίβεια ένας νέος τύπος αντικαρκινικού φαρμάκου-, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της γραμμής άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος, πρόκειται να δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε ανθρώπους μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, ερευνητές του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον ανέπτυξαν την εν λόγω μορφή θεραπείας στο πλαίσιο αντιμετώπισης μορφών καρκίνων, όπως είναι ο καρκίνος στο πάγκρεας, ο οποίος με τις υπάρχουσες μορφές θεραπείας είναι εξαιρετικά δύσκολο -αν όχι αδύνατον- να καταπολεμηθεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιατρικών επιθεωρήσεων, το νέο φάρμακο στοχεύει ουσιαστικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και στη δυνατότητά του να αναγνωρίζει αρχικά και στη συνέχεια να καταπολεμά επιτυχώς τους καρκινικούς όγκους.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι πολλές μορφές καρκίνου «επί της ουσίας διακόπτουν τη λειτουργία των γραμμών άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού», με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό να μένει εκτεθειμένο στην εξάπλωση της ασθένειας. Το νέο φάρμακο λοιπόν, που φέρει το όνομα ChiLob 7/4, συντελεί στο να παραμένουν ενεργά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και ταυτόχρονα, με τη βοήθεια ενός εμβολίου, ο οργανισμός του ασθενούς να μπορεί να καταπολεμήσει την αρρώστια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η κλινική δοκιμή του φαρμάκου σε δείγμα 26 ασθενών με καρκίνο στο πάγκρεας είχε εξαιρετικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα και οι επιστήμονες περιμένουν τώρα να δουν τι θα προκύψει από την ευρύτερη δοκιμή του ChiLob 7/4.

«Εχουμε στηρίξει πολλές από τις ελπίδες μας για την καταπολέμηση διάφορων μορφών καρκίνου, όπως είναι και ο καρκίνος στο πάγκρεας, στο νέο αυτό φάρμακο» δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, καθηγητής Μάρτιν Γκλένι. Ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση χορηγεί τη δοκιμή αυτή με το ποσό των 6.000.000 ευρώ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα