Διάπορος, ο «Σκορπιός» της βόρειας Ελλάδας

Μπορεί το πλέον γνωστό… σλόγκαν του καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη να είναι το «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι ακτές της Καβάλας γνωρίζουν πρωτοφανή ανάπτυξη και αποτελούν σταθερό προορισμό για χιλιάδες εκδρομείς.

Στις γαλάζιες ακτές της Καβάλας επικρατεί το αδιαχώρητο, καθώς όλο και περισσότεροι προτιμούν την εύκολη λύση από την ταλαιπωρία της Χαλκιδικής. Η κατασκευή της Εγνατίας Οδού έφερε αέρα ανάπτυξης στην περιοχή, καθώς η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη μειώθηκε δραστικά και πλέον σε κάτι περισσότερο από μία ώρα μπορεί κανείς να απολαύσει τη βουτιά του στις παραλίες της Καβάλας.

«Ποτέ μποτιλιάρισμα»

«Δεν έχουμε συναντήσει ποτέ μποτιλιάρισμα, σε αντίθεση με τον δρόμο προς Χαλκιδική, όπου ακόμη και τις καθημερινές υπάρχουν ουρές χιλιομέτρων. Οι θάλασσες είναι υπέροχες, οι τιμές λογικές και η ταλαιπωρία πολύ λιγότερη από μία εκδρομή στη Χαλκιδική ή στην Κατερίνη» ανέφερε στη «δημοκρατία» λουόμενη στους Αμμόλοφους.

Στην ανατολική είσοδο της Καβάλας υπάρχει το Περιγιάλι, το οποίο εκτός από την ωραία παραλία διαθέτει ψαροταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι. Στη δυτική είσοδο της πόλης βρίσκεται η Καλαμίτσα, που φιλοξενεί καθημερινά χιλιάδες λουόμενους. Σε απόσταση μόλις τεσσάρων χιλιομέτρων βρίσκεται ο Μπάτης, όπου λειτουργεί και κάμπινγκ 100 θέσεων, ενώ αμέσως μετά βρίσκεται η ακτή Τόσκα.

Στα 13 χιλιόμετρα από την Καβάλα βρίσκεται το γραφικό λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας, ένα από τα πιο όμορφα χωριουδάκια της περιοχής. Στα 16 χιλιόμετρα από την Καβάλα, η Νέα Πέραμος συναγωνίζεται σε ομορφιά τα πιο γνωστά τουριστικά μέρη της Ελλάδας, αφού διαθέτει εκπληκτικές παραλίες. Απέναντι οι παραθεριστές αντικρίζουν μια βραχονησίδα, γνωστή ως Φιδονήσι. Από τη Νέα Πέραμο υπάρχει και ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θάσο.

Οι Αμμόλοφοι, με τα κρυστάλλινα νερά τους, βρίσκονται 18 χιλιόμετρα από την Καβάλα και συνδυάζουν ψιλή άμμο με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, που δίνει μία εξωτική αίσθηση! Η παραλία των Αμμόλοφων κατατάσσεται στη λίστα των 10 ωραιότερων παραλιών της Ελλάδας και προσελκύει πλήθος κόσμου κάθε καλοκαίρι.

Α.Μ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα