Νέος καύσωνας στο Λιμάνι

Η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, με την απόκτηση τουλάχιστον ενός αμυντικού χαφ, παραμένει πρώτη προτεραιότητα των ανθρώπων του Ολυμπιακού εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, προσπαθούν να φέρουν στο Λιμάνι και αριστερό μπακ.

Ο Γκαετάν Μπονγκ είναι ένας από τους αριστερούς μπακ που βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα των Πειραιωτών, με τη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» να υποστηρίζει σε χθεσινό δημοσίευμά της ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση ύψους 1.000.000 ευρώ στη Βαλενσιέν για την αγορά του. Το γεγονός ότι το συμβόλαιο του 25χρονου διεθνούς Καμερουνέζου αμυντικού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2014 υποχρεώνει τους ιθύνοντες του γαλλικού συλλόγου να τον παραχωρήσουν την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, διότι διαφορετικά κινδυνεύουν να τον χάσουν ως ελεύθερο.

Εκτός από τους νταμπλούχους Ελλάδας, τον Μπονγκ, που μπορεί να αγωνιστεί εκτός από το άκρο της άμυνας και στο κέντρο αυτής αλλά και ως «κόφτης», θέλουν οι Ρεν και Βέρντερ Βρέμης.

Παράλληλα, τουρκικά δημοσιεύματα υποστήριζαν χθες ότι η Μπεσίκτας αφήνει στην άκρη την περίπτωση του Χοσέ Χολέμπας και στρέφει αλλού το ενδιαφέρον της για την ενίσχυση της αριστερής πλευράς της. Αυτό όμως δεν αποκλείεται να είναι κίνηση τακτικής από τους Τούρκους, που υπενθυμίζεται ότι έλαβαν αρνητική απάντηση από τους ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου στην πρόταση 2.000.000 ευρώ που κατέθεσαν για τον 29χρονο διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού.

Από κει και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» δεν αποκλείεται να κινηθούν για την απόκτηση δύο αμυντικών μέσων, με τους Σισοκό (Παρί Σεν Ζερμέν) και Γιαταμπαρέ (Μπαστιά) να είναι αυτοί που έχουν πάρει το… προβάδισμα. Εξάλλου, ο Λιούμπομιρ Φέισα βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπενφίκα και, όπως ανέφερε χθες η «O’ Jogo», ο πορτογαλικός σύλλογος θα προχωρήσει σε επίσημη πρόταση στην περίπτωση που αποχωρήσει από την ομάδα τους ο Νεμάνια Μάτιτς. Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού υπάρχει και για τον Μασάντο.

Μετ’ εμποδίων θα ξεκινήσει σήμερα η προετοιμασία εν όψει του αγώνα πρωταθλήματος με την Καλλονή (19/8). Κι αυτό διότι ο Μίτσελ Γκονζάλεθ δεν θα έχει στη διάθεσή του 15 ποδοσφαιριστές εξαιτίας των υποχρεώσεών τους με τις Εθνικές τους ομάδες. Πρόκειται για τους Χολέμπας, Μανωλά, Σιόβα, Μανιάτη, Φετφατζίδη, Μήτρογλου (Εθνική Ανδρών), Γιαννιώτη, Λυκογιάννη, Διαμαντάκο (Εθνική Ελπίδων), Μέγερι (Ουγγαρία), Κάρολ (Βόρειος Ιρλανδία), Μετζανί (Αλγερία), Μασάντο (Πορτογαλία), Φέισα (Σερβία), και Βάις (Σλοβακία).

Ο τελευταίος μάλιστα με δηλώσεις του σε εφημερίδα της πατρίδας του τόνισε ότι «ο Ολυμπιακός είναι μια σπουδαία ομάδα με άριστες συνθήκες και περιβάλλον». Πρόσθεσε επίσης ο 23χρονος μεσοεπιθετικός των νταμπλούχων: «Για μένα πρόκειται για μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Θα προσπαθήσω να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ και θα ήθελα να βοηθήσω αυτούς που κατέκτησαν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, που αποτελούν τους φετινούς στόχους».

Στο μεταξύ, ο Πλατανιάς Χανίων ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Μανώλη Σιώπη, ο οποίος παραχωρήθηκε για έναν χρόνο, με τη μορφή δανεισμού, από τον Ολυμπιακό.

Χάρης Δάντσης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα