Ο γρίφος των αποχωρήσεων

Ενα τελευταίο βασικό κομμάτι μπορεί να απομένει για να ολοκληρωθεί το παζλ του ρόστερ του Ολυμπιακού εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αυτό του αμυντικού μέσου, ωστόσο ο γρίφος των αποχωρήσεων παικτών παραμένει άλυτος.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν αρχίσει και στενεύουν, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα κόντρα στην Καλλονή στο ΟΑΚΑ είναι η πρεμιέρα των «ερυθρολεύκων στη Σούπερ Λιγκ και ο Μίτσελ καλείται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες ώρες ποιοι από τους 30 ποδοσφαιριστές που προπονούνται τώρα στου Ρέντη θα εξακολουθήσουν να φοράνε τη φόρμα του συλλόγου.

Εξάλλου, επιθυμία του Ισπανού τεχνικού -όπως έχει δηλώσει ο ίδιος- είναι να δουλέψει με 23-24 παίκτες.

Μέχρι στιγμής από τον Πειραιά έχουν αποχωρήσει 16 ποδοσφαιριστές και στον αριθμό αυτό δεν αποκλείεται να προστεθούν ακόμη έξι! Μετά τους Μανώλη Σιώπη και Βασίλη Καραγκούνη, οι οποίοι παραχωρήθηκαν δανεικοί για έναν χρόνο σε Πλατανιά και Αρη αντίστοιχα, σειρά αναμένεται να πάρει ο Τόμας Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, που πέρυσι εντυπωσίασε με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, δεν έπεισε στην προετοιμασία τον Μίτσελ ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νταμπλούχων και θα αποχωρήσει σύντομα από την ομάδα.

Ομως η έλευση των Μετζανί και Τόρες υποχρεώνει τους ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου να εξετάσουν την παραχώρηση-πωληση ενός και εκ των Σιόβα και Μανωλά. Ο δεύτερος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, απασχολεί έντονα τη Ζενίτ και φήμες ήθελαν αργά χθες το βράδυ τους Ρώσους να έρχονται σε επικοινωνία με τους νταμπλούχους για την περίπτωσή του.

Παράλληλα, τουρκικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Μπεσίκτας επανέρχεται για τον Χοσέ Χολέμπας. Υπενθυμίζεται ότι στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού είναι κι άλλοι «ερυθρόλευκοι», όπως οι Μασάντο (Λοκομοτίβ Μόσχας) και Φέισα (Μπενφίκα) και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις και με αυτούς τις επόμενες ώρες.

Από κει και πέρα, υποψήφιοι για αποχώρηση είναι ακόμη οι Λυκογιάννης, Παπάζογλου, Διαμαντάκος αλλά και ο Γιαννιώτης. Ο νεαρός τερματοφύλακας, αν και είχε φανεί ότι κερδίζει τη μάχη και θα παραμείνει ως τρίτος πορτιέρο στην ομάδα, φαίνεται ότι θα δοθεί δανεικός. Αντίθετα, ο Κάρολ όπως -όλα δείχνουν- θα παραμείνει στο ρόστερ πίσω από τους Ρομπέρτο και Μέγερι.

Την ίδια ώρα, το σίριαλ του Ραφίκ Τζεμπούρ συνεχίζεται. Ο Αλγερινός επιθετικός δεν βρίσκει ομάδα του εξωτερικού που να τον καλύπτει οικονομικά, ωστόσο η αποχώρησή του από την ομάδα του Πειραιά θεωρείται δεδομένη. Οπως και εκείνη του Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος δεν υπολογίζεται.

Τέλος, στον Ολυμπιακό θα επιδιώξουν να πιάσουν 13άρι με την απόκτηση του αμυντικού μέσου. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτή θα είναι η τελευταία κίνηση των «ερυθρολεύκων» στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς έως τώρα έχουν αποκτηθεί 12 ποδοσφαιριστές. Με την περίπτωση του Μοχάμεντ Σισοκό να έχει εγκαταλειφθεί, αυτή του Σαμπού Γιαταμπαρέ της Μπαστιά συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσει, ενώ εξετάζονται και άλλοι «κόφτες» όπως οι Αμπελ Αγκιλάρ, Μάθιου Φλαμινί, Ρικάρντο Φατί και Ραούλ Λοέ. Βέβαια, ο αριθμός των μεταγραφών θα αυξηθεί, αν πωληθεί κάποιος «ερυθρόλευκος», καθώς θα αντικατασταθεί άμεσα.

Χάρης Δάντσης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα