Επίσκεψη-αστραπή στη ΔΕΘ!

Λιτή και ολιγόωρη θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και η φετινή παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός, που από προχτές βρίσκεται στην Πύλο, αναμένεται να ακολουθήσει το περσινό μοντέλο και να πραγματοποιήσει στην πόλη επίσκεψη-αστραπή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εγκαινιάσει τη φετινή 78η ΔΕΘ.

Θυμίζουμε ότι αυτό το μοντέλο εφαρμόστηκε πέρσι για πρώτη φορά και άφησε καλές εντυπώσεις τόσο στους συνεργάτες του πρωθυπουργού όσο και σε μερίδα της τοπικής κοινωνίας της πόλης. Πέρσι ο κ. Σαμαράς είχε ανέβει στην πόλη το Σάββατο το πρωί και πήγε κατευθείαν στον χώρο της ΔΕΘ, όπου παρακολούθησε τη δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος. Στη συνέχεια, με μια σύντομη ομιλία παρουσίασε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και κατόπιν αποχώρησε από την έκθεση, επιστρέφοντας στην Αθήνα, χωρίς να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ και χωρίς να δώσει την παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου που διοργανώνονταν την επομένη ημέρα στην έκθεση.

Αυτό φαίνεται ότι θα γίνει και φέτος, καθώς και πάλι τα ζόρια και οι εκκρεμότητες με την τρόικα παραμένουν πολλά. Ετσι το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι μια εμβόλιμη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη νέα διοίκηση της συγχωνευμένης ΔΕΘ-Helexpo, που όπως όλα δείχνουν θα έχει ανακοινωθεί μέχρι την ημέρα των εγκαινίων της φετινής ΔΕΘ, τα οποία θα τελεστούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ή κάποια άλλη συμβολική επίσκεψη.

Πάντως είναι σχεδόν βέβαιο ότι της ανόδου του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη θα προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα