Σ. Βούλτεψη: Καλύτερα να καταρρεύσει η αγορά από το να γίνει εμφύλιος!

Η πονηρή «λύση» για το θέμα της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία εξακολουθεί να προκαλεί αναταράξεις σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Χθες ήταν η σειρά της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφίας Βούλτεψη, η οποία, μιλώντας σε ραδιόφωνα, ειρωνεύτηκε τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη για τις θέσεις που είχε εκφράσει όσον αφορά το θέμα, λέγοντας: «Δεν σχολιάζω οικονομολόγους. Αν καθένας έχει αναλάβει έναν τομέα και λέει τη γνώμη του για άλλον τομέα, τότε τι να πω». Στη συνέχεια, η κυρία Βούλτεψη χαρακτήρισε ιδεοληψία των δάνειων δυνάμεων την άποψη ότι, αν δεν αρθεί η αναστολή των πλειστηριασμών, θα καταρρεύσει η αγορά ακινήτων. «Καλύτερα να καταρρεύσει η αγορά ακινήτων παρά να γίνει πρώτα εμφύλιος» τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Σε αντίθετη γραμμή κινήθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος δήλωσε πως θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση με την προϋπόθεση πως θα μπουν δικλίδες ασφαλείας για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας. Από την άλλη, ο υπεύθυνος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση, που προκαλεί σύγχυση και αναστάτωση στην κοινωνία, κατηγορώντας παράλληλα και τους υπουργούς που ανοίγουν το θέμα. Μόνο που το θέμα άνοιξε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε δηλώσεις του επί της ουσίας συντάχθηκε με τις θέσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις που καταγράφονται και στους κόλπους της αντιπολίτευσης, η οποία ζητάει από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην άρση της απαγόρευσης, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν άλλου είδους αντιδράσεις από τις συνηθισμένες.

«Δεν ξέρουμε πού μπορεί να φτάσει αυτή η κυβέρνηση, αλλά εγώ αντιλαμβάνομαι ότι οι άνθρωποι που στη γειτονιά τους κάποιος συνάνθρωπός τους, κάποιος φίλος τους χάνει το σπίτι δεν πρόκειται να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια» υποστήριξε ο Ανδρέας Καρίτζης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια προειδοποίηση έστειλε και το ΚΚΕ μέσω της Διαμάντως Μανωλάκου, που υποστήριξε ότι «όπου πηγαίνουν να κάνουν κατάσχεση θα μπαίνουμε μπροστά όλη η γειτονιά, όλη η περιοχή, αυτή είναι η απάντηση, δεν υπάρχει άλλη λύση».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα