Θύελλα για τα ανάλγητα σχόλια της Λένας Διβάνη

Μια «κηπουρός» (από το παρελθόν) του Γιώργου Παπανδρέου άναψε φωτιές στο διαδίκτυο με αφορμή την τοποθέτησή της για το τραγικό περιστατικό στο Περιστέρι. Ο λόγος για τη συγγραφέα και καθηγήτρια πανεπιστημίου Λένα Διβάνη, που είχε τοποθετηθεί και στο Δ.Σ. της ΕΡΤ επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου, η οποία έγραψε στον λογαριασμό της:

«Συμπέρασμα: Οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό». Αμέσως σηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών, καθώς πλήθος χρηστών επιτέθηκε στην εκλεκτή του συστήματος ΓΑΠ για την ανάλγητη άποψή της, που από «πνευματικό» άνθρωπο μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί.

Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για το ότι η κυρία Διβάνη αποκάλεσε ένα νεκρό παιδί «τζαμπατζή», άλλοι εξεπλάγησαν με τη δημόσια στάση ενός πνευματικού ανθρώπου και άλλοι έσπευσαν να τη διαγράψουν από τους διαδικτυακούς φίλους τους.

«Kυρία Διβάνη, χωρίς να υποστηρίζω τους τζαμπατζήδες και τη μη πληρωμή εισιτηρίων, θεωρείτε ότι το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός είναι ιδανικό για συζήτηση περί τζαμπατζήδων???»

«Σοκάρομαι και λυπάμαι για την κρίση σας» σχολίασε κάποιος άλλος διαδικτυακός «φίλος» της.

«Ατύχημα» (;)

Βλέποντας την αντίδραση που προκάλεσε η άποψή της, η συγγραφέας έσπευσε να σχολιάσει τον ντόρο που επακολούθησε με το ακόλουθο facebook status: «Είναι απίστευτο ότι μια φράση που στην ουσία έλεγε ότι το τραγικό αυτό ατύχημα δεν σημαίνει ότι το επάγγελμα του ελεγκτή (που υπάρχει σε όλο τον κόσμο χωρίς εξαίρεση) είναι ρουφιανιά κατέληξε σ’ αυτό το παραλήρημα μίσους. Λυπάμαι πολύ».

Ούτε μια λέξη για το παιδί που χάθηκε, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι η συγγραφέας και πανεπιστημιακός δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά του ατυχήματος και του δυστυχήματος!

Οι γνωστοί συστημικοί παίκτες της ψευτοδιανόησης Τατσόπουλος και Χωμενίδης, ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο δεύτερος έως χθες μέλος της ΔΗΜ.ΑΡ. και πλέον μέλος της συμβουλευτικής της «νέας» ΕΡΤ, έσπευσαν να καλύψουν την κυρία Διβάνη.

Ο γνωστός συγγραφέας – βουλευτής έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook: «Η Λένα Διβάνη χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να τη λιντσάρουν. Εδώ και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας ούτε πανεπιστημιακός ούτε τίποτε. Είναι η Λάθος Λέξη. Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας».

Ο έτερος φίλος της Διβάνη Χρήστος Χωμενίδης, από την άλλη, δεν παρέλειψε να συμμεριστεί τις θέσεις της καλής του φίλης κάνοντας «like» και δηλώνοντας ότι είναι κάθετος στο «ανθρωποφαγικό λιντσάρισμα».

Ν.Ε.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα