Εξομολόγηση (πριν από την απολογία) της Βίκυς Σταμάτη

Λίγες μέρες πριν από την επανάληψη της πολύκροτης δίκης για τις προμήθειες από τα εξοπλιστικά προγράμματα και τη δική της απολογία, η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, που κρατείται προσωρινά επί 17 μήνες, με επιστολή της στη «δημοκρατία», αναφέρεται στην απόρριψη της τελευταίας αίτησης αποφυλάκισής της και δίνει μια σαφή πρόγευση των ισχυρισμών που θα παρουσιάσει και ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Την επιστολή την υπογράφει ως «Βασιλική Τσοχατζοπούλου», προφανώς για να καταδείξει ότι στη φυλακή δεν βρίσκεται για τυχόν αδικήματα που διέπραξε, αλλά επειδή φέρει το όνομα του τέως υπουργού.

Γνωρίζοντας, ασφαλώς, ότι ώσπου να εκδοθεί η απόφαση δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί, μέσα από τη συγκεκριμένη επιστολή η σύζυγος του παρ’ ολίγον πρωθυπουργού της χώρας επιθυμεί να δείξει, όπως τονίζει, την πραγματική εικόνα της, που δεν έχει σχέση με το αλαζονικό πλάσμα που παρουσίασαν τα ΜΜΕ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Οπως είναι γνωστό, την περασμένη εβδομάδα η Βίκυ Σταμάτη έστειλε χειρόγραφες επιστολές στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Στην επιστολή της αναφέρει τα εξής:

«12 Αυγούστου 2013. Ξημέρωμα Τρίτης

 

Εχω γαλουχηθεί σαν χριστιανή με το «Μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου». Ολον αυτόν τον καιρό του άδικου διασυρμού μου είχα την παθητική στάση: «Η αλήθεια θα λάμψει» και, ως παρατηρητής, έβλεπα να με παρουσιάζουν σαν ένα αλαζονικό πλάσμα που το μέλημά του ήταν η έννοια για τον εαυτό του και ποτέ για τους άλλους. Ολα αυτά μέχρι το σημείο που με αφύπνισε το να ακούω – να βλέπω το παιδί μου να τιμωρείται, να υποφέρει με την άδικη στέρηση της μάνας του και, παράλληλα, την υγεία μου να κλονίζεται τόσο, που έφτασα στο διπλό χειρουργείο του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας». Τότε σκέφτηκα ότι έπρεπε να δώσω την εικόνα που πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα:

 

-Πότε κάποιος υπέφερε και δεν ήμουν παρήγορος στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου;

-Δεν ήταν εντολή μου τα έσοδα από τη συγγραφή του παιδικού βιβλίου «Ο μυθικός χορός της φύσης» να διατεθούν στο Νοσοκομείο «Ελπίδα», στα δοκιμαζόμενα αθώα πλασματάκια και στις οικογένειές τους;

-Δεν είχα προτείνει να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο των χωριών SOS;

-Δεν ήμουν πρόθυμη υποστηρίκτρια της Action Aid, με υιοθεσίες δοκιμαζόμενων ψυχών;

 

Για όλα αυτά τα «δώρα» δεν ζήτησα ποτέ μου «αντίδωρο». Βρείτε μου μία έστω φορά να παίρνω μέρος σε κοσμικότητα. Αρα, γιατί αυτή η ψεύτικη εικόνα που προσπαθούν να εξυφάνουν τόσον καιρό για μένα; Τι πολιτικά παιγνίδια και σκευωρίες εξυπηρετούν;

 

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να άρω αυτό που πάντα πίστευα, το ότι, δηλαδή, τα ουσιαστικά πράγματα πρέπει να γίνονται και όχι να λέγονται, αλλά βλέπω τον ήρωά μου, το μοναδικό παιδί μου, να αδικείται τόσο κατάφωρα και πιστεύω ότι για την αποκατάσταση του δικαίου είναι επιβεβλημένο να δεχθεί η πραγματική εικόνα. Ας κάνει κάποιος έναν απλοϊκό λογικό υπολογισμό. Δεκαεπτά μήνες παράνομου, καταχρηστικού και κτηνώδους εγκλεισμού. Πόσες μέρες και νύχτες, ούσα αθώα, κρατούμαι μακριά από το μονάκριβο ανήλικο αγοράκι μου;

 

Παρά τα όσα ανέφερα, και τα οποία αποδεικνύονται αυτομάτως χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία, στην περίπτωσή μου πρέπει κατ’ ανάγκη να καταλήγουμε στο συμπέρασμα -για το οποίο υπάρχει αιτιολογία- ότι κατ’ ουσίαν, στην πραγματικότητα, τελώ εν αιχμαλωσία, εν ομηρεία πολύ σκληρή, με βαρύτατες επιπτώσεις σε τρίτα πρόσωπα πολύ τρυφερής ηλικίας. Εννοώ τον ανήλικο γιο μου, του οποίου την ψυχική βλάβη που υφίσταται γνωρίζετε όλοι σας, χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες ψυχολογικές γνώσεις…

 

Οι νόμοι είναι δημιουργήματα ανθρώπων θνητών και, κατά συνέπεια, ατελείς. Πολλώ δε μάλλον όταν δεν τηρούνται…

 

 

Βασιλική Τσοχατζοπούλου»

Το πρόβλημα υγείας

Η Βίκυ Σταμάτη, που προσφάτως υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή στον «Αγιο Σάββα», επισημαίνει ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών «είναι άδικη, γιατί ισχυρίζεται αυθαιρέτως ότι πρόβλημα υγείας δεν υπάρχει, αγνοώντας παντελώς κάθε ιατρική και θεραπευτική λογική». Αναφέρει ακόμη ότι δεν είναι δυνατό να διαπράξει νέα αδικήματα, αφού κατηγορείται για «ξέπλυμα χρήματος», όλα της τα χρήματα έχουν δημευτεί και, συνεπώς, δεν έχει «το μέσον» για τη διάπραξη αδικημάτων, ενώ αναφέρεται και στο λευκό ποινικό της μητρώο. Ισχυρίζεται επίσης ότι «κακώς η απόφαση αγνοεί τον χωρισμό της μητέρας από το ανήλικο παιδί της» και επαναλαμβάνει ότι «προκύπτει αβιάστως ότι κρατείται για λόγους πολιτικούς και όχι νομικούς».

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα