Τι έδειξε η αναπαράσταση στο μοιραίο τρόλεϊ

Παρουσία κλιμακίων της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματογνωμόνων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η αυτοψία στο τρόλεϊ, στο οποίο το βράδυ της περασμένης Τρίτης σημειώθηκε η τραγωδία με θλιβερό «πρωταγωνιστή» τον 19χρονο Θανάση Καναούτη από το Περιστέρι. Οι έρευνες για την υπόθεση, που από την πρώτη στιγμή προκάλεσε κοινωνική αντίδραση κυρίως μέσω διαδικτύου αλλά και «σύγχυση» στην ήδη πιεσμένη ελληνική κοινωνία, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την Αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες -στον ελεγκτή ή στον οδηγό του μοιραίου οχήματος- και ο φάκελος της τραγωδίας βρίσκεται στην Τροχαία Περιστερίου, η οποία άλλωστε κατόπιν εισαγγελικής διαταγής πρέπει να διερευνήσει διεξοδικά τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο άτυχος νέος κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων στο τρόλεϊ 12, με δρομολόγιο Ζάππειο – Περιστέρι.

Η πραγματογνωμοσύνη στο μοιραίο όχημα πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο των ΗΛΠΑΠ λίγες ώρες πριν από την κηδεία του αδικοχαμένου νέου. Σύμφωνα με τις πρώτες -ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «ο 19χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή, ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια, ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Με το ένα χέρι του πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε αυτόματα και με το άλλο χέρι έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Οταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν, η πόρτα έκλεισε απότομα. Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστεί το πόδι του στην πόρτα και στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, το σώμα του γύρισε και έτσι έπεσε στο οδόστρωμα και χτύπησε».

Αλλωστε, κατά τη διάρκεια της πραγματογνωμοσύνης-αυτοψίας, οι ειδικοί εστίασαν την έρευνά τους κυρίως στη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβάτες-αυτόπτες μάρτυρες έχουν ήδη δώσει αντικρουόμενες καταθέσεις στους αστυνομικούς.

 

Ιατροδικαστική

Την ίδια στιγμή, αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε στη σορό του 19χρονου Θανάση Καναούτη, από το οποίο θα προκύψουν σημαντικά στοιχεία για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη (όπως απαντήσεις για το αν προηγήθηκε πάλη μεταξύ του ελεγκτή και του 19χρονου κ.λπ.).

Σημειώνεται, πάντως, ότι η διοίκηση των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) ζήτησε ένορκη διοικητική εξέταση για για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την κατάσταση τόσο ο οδηγός όσο και ο ελεγκτής του συγκεκριμένου τρόλεϊ.

Στο μεταξύ, στο facebook φίλοι, συγγενείς και γνωστοί του 19χρονου, του «Μπαζ» όπως τον φώναζαν (από τον αγαπημένο του μεγαλόσωμο αστροναύτη-ήρωα στο καρτούν «Toy Story»), τον αποχαιρέτησαν αναρτώντας μηνύματα και βάζοντας μαύρες κορδέλες στα προφίλ τους: «Καλό ταξίδι… να προσέχεις» έγραψε η σύντροφός του Σάρα.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα