Δαιδαλώδεις έρευνες για την τραγωδία

Μία δαιδαλώδη διαδρομή μέσα από αντικρουόμενες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων καλείται να διαβεί η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης σκοτώθηκε, πέφτοντας από το τρόλεϊ της γραμμής Ζάππειο – Περιστέρι, στη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων. Προχθές έγινε η πραγματογνωμοσύνη στο μοιραίο τρόλεϊ, ενώ πιθανότατα στο τέλος της νέας εβδομάδας αναμένονται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε στη σορό του άτυχου νέου και τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης.

Κατά πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν δώσει κατάθεση έξι αυτόπτες μάρτυρες. Υπό άλλες συνθήκες ο αριθμός ενδεχομένως να ήταν αρκετός προκειμένου να κλείσει η υπόθεση, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι πολύπλοκα, καθώς οι επιβάτες δεν λένε τα ίδια πράγματα. Οι μισοί φέρεται να υποστηρίζουν ότι ο άτυχος νέος άνοιξε την πόρτα και πήδηξε έξω μόνος του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι και λίγες ώρες αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή, και οι άλλοι μισοί λένε ότι ο ελεγκτής έσπρωξε με δύναμη τον νεαρό έξω από το όχημα.

Πάντως η μαρτυρία η οποία προς το παρόν θεωρείται ίσως η πιο αξιόπιστη για τους αστυνομικούς είναι αυτή μιας 48χρονης επιβάτιδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο 19χρονος και ο ελεγκτής ήταν σαν να είχαν προηγούμενα. «Ηταν σαν να τον γνώριζε τον μικρό. Σαν να είχαν ξαναβρεθεί και παλαιότερα σε παρόμοια κατάσταση. Ακουσα κάποια στιγμή τον ελεγκτή να του φωνάζει “εσένα θα σε πιάσω γιατί το κάνεις συστηματικά”» είπε η 48χρονη γυναίκα στους αστυνομικούς και πρόσθεσε, μάλιστα, ότι σχεδόν δίπλα στον 19χρονο υπήρχαν δύο κοπέλες, οι οποίες επίσης δεν είχαν χτυπήσει εισιτήρια αλλά ο ελεγκτής τις άφησε να κατέβουν στην επόμενη στάση.

«Τον νεαρό όμως τον κράτησε και σε έντονο και αυστηρό ύφος τού είπε ότι θα πάνε στο τμήμα. Ο νεαρός αντέδρασε στις φωνές του ελεγκτή και άρχισε να του φωνάζει και αυτός, ενώ στον τσακωμό ενεπλάκη και ο οδηγός, ο οποίος επίσης φώναζε στον νεαρό» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, η 48χρονη. Η ίδια στη συνέχεια άρχισε να περιγράφει στους αστυνομικούς ότι ο 19χρονος και ο ελεγκτής πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να σκιστεί η μπλούζα του πρώτου και να σπάσουν τα γυαλιά του δεύτερου. «Ξαφνικά το όχημα άρχισε να επιβραδύνει, ο νεαρός άνοιξε την πόρτα και στη συνέχεια πετάχτηκε έξω. Δεν είδα τον ελεγκτή να τον σπρώχνει» σημείωσε.

Αντίθετα, ο επίσης επιβάτης του τρόλεϊ της γραμμής 12 Νίκος Καταλιός στην κατάθεσή του επιμένει ότι ο νεαρός δεν χτύπησε τον ελεγκτή, ο οποίος ήταν εκτός ελέγχου, έβρισε τον νεαρό, τον χτύπησε και τελικά τον έσπρωξε με δύναμη έξω από το όχημα, όταν αυτό άρχισε να κόβει ταχύτητα και κάτω από άγνωστες συνθήκες η πόρτα ήταν ανοιχτή.

Πάντως προχθές έγινε παρουσία ειδικών κλιμακίων της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματογνωμόνων η αυτοψία στο μοιραίο τρόλεϊ. Κύριο μέλημα τον ειδικών ήταν να διαπιστώσουν τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι εμπειρογνώμονες φαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «ο 19χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή, πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε αυτόματα και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Οταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν, η πόρτα έκλεισε απότομα. Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστεί το πόδι του στην πόρτα και, στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί το σώμα του, γύρισε και έτσι έπεσε στο οδόστρωμα και χτύπησε».

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα