Μοναδικά «έργα τέχνης» με πετάλια!

Το ποδήλατο των ονείρων μας κατασκευάζουν δύο νέοι στη Θεσσαλονίκη. Δημιουργώντας ποδήλατα σχεδόν από το μηδέν, δίνουν ζωή σε παλιούς σκελετούς που σκούριαζαν σε κάποιο υπόγειο. Οι ιδιοκτήτες του πρώτου καταστήματος αναπαλαίωσης και ανακατασκευής ποδηλάτων, που λειτουργεί εδώ και μερικές μέρες στο κέντρο της πόλης, μπορούν να μεταμορφώσουν σε ό,τι πιο μοντέρνο ακόμη και ποδήλατα μιας άλλης εποχής. Το κυριότερο είναι ότι κάθε ποδήλατο που βγαίνει από το μαγαζί τους είναι μοναδικό και εκφράζει απόλυτα το γούστο και το στιλ του κατόχου του.

Σε αυτό το μαγαζί, τα ποδήλατα μοιάζουν με έργα τέχνης. Κρεμασμένα ακόμη και από τον τοίχο στα πιο απίθανα χρώματα, δίνουν την εντύπωση ότι είναι τα κορυφαία μοντέλα των πιο καλών εταιριών κατασκευής. Ομως, στην πραγματικότητα, κάποτε ήταν κοινά ποδήλατα του εμπορίου, ίδια με αυτά που πωλούνται σήμερα ακόμη και σε σούπερ μάρκετ.

«Διαπιστώσαμε ότι πολλά ποδήλατα πετάγονταν στα σκουπίδια. Και όμως, θα μπορούσαν να κυκλοφορούν κανονικά. Εμείς αναλαμβάνουμε να αναπαλαιώσουμε τον παλιό σκελετό και να επέμβουμε στην τελική όψη του ποδηλάτου, ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη. Αρχίζουμε τις εργασίες βάφοντας τον σκελετό και επεμβαίνουμε σε σημεία που έχει σκουριάσει ή έχει στραβώσει. Στη συνέχεια, βάζουμε τα εξαρτήματα που θέλει ο πελάτης και το παραδίδουμε σαν καινούργιο» λέει στη «δημοκρατία» ο Χρήστος Βέλλιος, ένας από τους δύο εμπνευστές της πρωτοποριακής ιδέας.

Ακόμη μία καινοτομία του μαγαζιού που διατηρεί μαζί με τον Στέλιο Μασάλα είναι ότι προωθεί την καινούργια μόδα της μίας ταχύτητας, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, που τα ποδήλατα διέθεταν πολλές ταχύτητες. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το ότι τα ποδήλατα αυτά δεν διαθέτουν φρένο!

«Θυμίζουν τη φιλοσοφία των παλιών ποδηλάτων που είχαν τη λεγόμενη “κόντρα”. Το ποδήλατο διαθέτει ένα γρανάζι στην πίσω ρόδα και φρενάρει από τον οδηγό που κάνει ουσιαστικά πετάλι αντίθετα. Πρόκειται για νέα μόδα, που προέρχεται από τα ποδήλατα πίστας, αλλά πέρασε και στα ποδήλατα πόλης από τους ταχυδρόμους της Αμερικής, που υιοθέτησαν αυτόν τον νέο τρόπο» προσθέτει ο Χρήστος Βέλλιος.

Τα single speed ποδήλατα, όπως είναι ο διεθνής όρος, προσφέρουν αμεσότητα μέσα στην πόλη και γίνονται σταδιακά τρόπος ζωής, αποκτώντας διαρκώς νέους φίλους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα