Μολότοφ με «μεταπτυχιακό»!

Για… πόλεμο φαίνεται πως ετοιμάζονταν κάποιοι, όπως προκύπτει από τα πολεμοφόδια που βρέθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μέσα στην πανεπιστημιούπολη βρέθηκαν όχι μία και δύο, αλλά 20 βόμβες μολότοφ, ορισμένες από τις οποίες ήταν «ενισχυμένες», αφού είχαν μεγαλύτερη «ισχύ πυρός» από τις κοινές.

Τις βόμβες μολότοφ εντόπισε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου εργαζόμενος στην υπηρεσία φύλαξης του πανεπιστημίου. Βρίσκονταν μέσα σε πλαστικό κιβώτιο μεταξύ των κτιρίων του Βιολογικού και της Φυσικομαθηματικής και ήταν έτοιμες για χρήση. Τα πολεμοφόδια παραδόθηκαν στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τώρα οι αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος κάνουν έρευνες για να βρουν ποιοι τις κατασκεύασαν και πού θα χρησιμοποιούνταν.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως οι βόμβες ήταν τελευταίας γενιάς. Οι 17 ήταν σε γυάλινες φιάλες των 750 ml, που περιείχαν εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένο ύφασμα στο στόμιο, ενώ οι υπόλοιπες τρεις ήταν σε πλαστικές φιάλες, στις οποίες είχαν προσαρμοστεί με αυτοκόλλητη ταινία ισχυρές κροτίδες και μεταλλικές βίδες.

Οι συγκεκριμένες μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερες καταστροφές, ενώ είναι ακόμη πιο επικίνδυνες από τις κοινές, καθώς οι μεταλλικές βίδες εκτοξεύονται σε μεγάλη απόσταση και, εφόσον καταλήξουν φλεγόμενες σε ανθρώπινο σώμα, προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς.

Παρόμοιες βόμβες μολότοφ έχουν χρησιμοποιηθεί σε πρόσφατα επεισόδια και αρκετοί αστυνομικοί υπέστησαν τραυματισμούς, ενώ πήραν φωτιά και οι στολές τους.

Το πιο πιθανό σενάριο που εξετάζει η Αστυνομία είναι το σημείο να επιλέχθηκε ως κρυψώνα, για να είναι οι μολότοφ άμεσα προσβάσιμες σε περίπτωση που ξεσπάσουν επεισόδια με την Αστυνομία.

Και τον περασμένο Σεπτέμβριο μέσα στο ΑΠΘ είχαν βρεθεί μέσα σε δύο μέρες 18 βόμβες μολότοφ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα