Επιασαν με τη λεία στα χέρια τους «ποντικούς»

Τα είχαν υπολογίσει όλα. Στόχος τους ήταν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές των γραφείων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Ο ένας (εργαζόμενος στο κτίριο της Περιφέρειας) θα έφτιαχνε αντικλείδι και ο άλλος (ο συνεργός του) θα έμπαινε μέσα για να «σηκώσει» τους υπολογιστές. Το σχέδιο των δύο φίλων πιθανότατα θα προχωρούσε κανονικά, αν δεν υπήρχε η παρατηρητικότητα των περίοικων, οι οποίοι αντιλήφθηκαν περίεργες κινήσεις και ειδοποίησαν την Αμεση Δράση.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία, ξημερώματα Σαββάτου στην Καλαμάτα, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Μεσσηνίας, συνελήφθη ένας 36χρονος ο οποίος, αφού εισέβαλε στους χώρους, πήρε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και -με την ησυχία του- τους τοποθέτησε προσεκτικά σε κιβώτια. Οταν τελείωσε τη «δουλειά» του, επιχείρησε να φύγει, αλλά στην έξοδο τον περίμεναν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι στην κατοχή του είχε εννέα κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, 11 οθόνες και διάφορα εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών (τα οποία κατασχέθηκαν), καθώς και δύο κλειδιά του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Οταν οι αστυνομικοί άρχισαν τις επίμονες ερωτήσεις για το πώς τα κλειδιά έφτασαν στην κατοχή του, ο 36χρονος έπεσε σε αντιφάσεις και στο τέλος παραδέχθηκε ότι του τα έδωσε ένας 45χρονος, ο οποίος είναι εργαζόμενος στο κτίριο.

Οπως ήταν φυσικό, οι αστυνομικοί δεν άργησαν να ανακαλύψουν πού έμενε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, πήγαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν. Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά είδη επέστρεψαν στους προϊσταμένους των υπηρεσιών.

Ν. Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα