Σκότωσαν (!) τρία κατσίκια ως ένοχα για το ατύχημα

Τη σφοδρή αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων και μεμονωμένων κατοίκων στα Χανιά προκάλεσε το πρωτοφανές και αδικαιολόγητο… μέτρο που έλαβαν οι τοπικές Αρχές, μετά τον σοβαρό τραυματισμό 34χρονης από αποκόλληση και πτώση βράχου στην οροφή του αυτοκινήτου της στη σήραγγα για το φαράγγι Τοπολίων. Χθες, αστυνομικοί θανάτωσαν τρία κατσίκια, ως ένοχα (!) για την κατολίσθηση! Λίγες ώρες νωρίτερα, με δηλώσεις του ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης είχε «ενοχοποιήσει» τα κατσίκια και εξαρχής «αθωώσει» τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στον ανοιχτό για τους οδηγούς δρόμο.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βουλγαράκης υποστήριξε ότι το ατύχημα δεν συνδέεται με τα έργα αντιστήριξης πρανών (σ.σ.: ο δρόμος συνδέει το Ελαφονήσι με τα Χανιά και παραδόθηκε σε κυκλοφορία χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα), αλλά «οφείλεται σε πτώση μικρού λίθου κάτω από τους προστατευτικούς φράκτες, που προκάλεσε ανεπιτήρητο ποίμνιο». Κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που μετέβη στο σημείο επίσης «αθώωσε» τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο αντιπεριφερειάρχης επανήλθε χθες με νέες δηλώσεις, σύμφωνα με τοπικό ειδησεογραφικό μέσο, γνωστοποιώντας ότι αστυνομικοί θανάτωσαν τρία κατσίκια που έβοσκαν ανεξέλεγκτα, ενώ πήραν τα ενώτιά τους προκειμένου να βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους! Η είδηση έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε τσουνάμι επικριτικών σχολίων κατά των τοπικών Αρχών. Μεταξύ άλλων, φιλόζωοι ντόπιοι (και όχι μόνο) έκαναν λόγο για τριτοκοσμικές μεθόδους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμη και στην περίπτωση που οι κατσίκες προκάλεσαν την κατολίσθηση, υπαίτιος είναι ο ιδιοκτήτης τους και όχι τα ζώα.

Το ατύχημα συνέβη το βράδυ της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητο -με τέσσερις επιβάτες- πλησίαζε τη σήραγγα. Ο βράχος «προσγειώθηκε» στο όχημα, έσπασε τη γυάλινη οροφή του και τραυμάτισε την 34χρονη. Σύμφωνα με τους ιατρούς της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, η τραυματίας, που υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Η γυναίκα είναι δασολόγος από τη βόρεια Ελλάδα και εργάζεται στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς.

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα