Οι αντιδράσεις «κόβουν» τον Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα

Τελικά ο Χρήστος Παπουτσής είναι πολύ πιθανό να μείνει στα κρύα του λουτρού και να μην προλάβει να χαρεί τις ομορφιές της Ουάσινγκτον – και φυσικά τον παχυλό μισθό των 10.000 ευρώ και πλέον που συνοδεύει τη θέση του εκπροσώπου της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στο να αναστείλει την απόφασή της για τον διορισμό του αγαπημένου στελέχους του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου, δηλαδή του ανθρώπου που οδήγησε την Ελλάδα στη μνημονιακή καταστροφή.

Ειδικότερα, το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται σε αυτήν την κατεύθυνση καθώς -έστω και με καθυστέρηση- διαπιστώθηκε (όπως έγραψε χθες η εφημερίδα «Τα Νέα») ότι συνεχίζονται οι αντιδράσεις τόσο στην κομματική βάση της Ν.Δ. όσο και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι η προκλητική τοποθέτηση Παπουτσή έγινε έπειτα από πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε μια προσπάθειά του να γεφυρώσει τις κακές σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος διατηρεί στενές πολιτικές επαφές με τον πρώην υπουργό.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται ότι αναζητεί τη φόρμουλα εκείνη που θα επιτρέψει την ακύρωση του διορισμού του πρώην υπουργού στην εν λόγω θέση. Κυβερνητικοί παράγοντες αρνήθηκαν να σχολιάσουν επίσημα την πιθανότητα αναστολής της απόφασης, ωστόσο ούτε το απέκλειαν, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Την ίδια στιγμή, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη που ρωτήθηκαν από τη «δημοκρατία» άφηναν επίσης αυτές ανοιχτό το ενδεχόμενο, παραπέμποντας ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε. Γνωρίζω μόνο αυτό που έχει ανακοινωθεί για τον διορισμό μου» δήλωσε στον Σκάι o κ. Παπουτσής, ο οποίος πάντως, όταν είχε ανακοινωθεί ο διορισμός του, είχε αποφύγει κάθε δήλωση. Την ίδια στιγμή πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης έλεγαν στη «δημοκρατία» ότι δεν γνωρίζουν κάτι αναφορικά με την πιθανότητα ακύρωσης της τοποθέτησης του κ. Παπουτσή. Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση του πρώην υπουργού στη θέση του εκπροσώπου της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης μετά τη συμφωνία των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα