Προκαλεί πάλι ο υπόδικος!

«Εχω καθαρή συνείδηση ότι προσπάθησα να κάνω ό,τι ήταν απαραίτητο για να εκμεταλλευτώ τις πληροφορίες στη λίστα και να κυνηγήσω τους φοροφυγάδες. Ναι, έχω καθαρή τη συνείδησή μου γι’ αυτό. Αν με ρωτάτε αν θα μπορούσε να έχει υπάρξει διαφορετικός χειρισμός, έχω ήδη πει ναι, θα μπορούσε»: Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέβασε και στο BBC το γνωστό έργο, με τίτλο «Ενας υπουργός ατυχήσας», όπου υποδύεται έναν φτωχό πλην μάλλον πλούσιο, με εξοχικές κατοικίες, και τίμιο υπουργό, ο οποίος άθελά του έμπλεξε στα πλοκάμια της σύγχρονης τεχνολογίας, με τα cd και τα στικάκια της. Ο υπουργός Οικονομικών του Γιώργου Παπανδρέου έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Hard Talk» του BBC, όπου με σεμνότητα δέχτηκε… από τον εαυτό του τα εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την ελληνική οικονομία, αφού, όταν ο πρώην υπουργός σχολίασε πως «η ύφεση γίνεται όλο και πιο ρηχή, υπάρχει πια μια μικρή εμπιστοσύνη» και η δημοσιογράφος του BBC τον ρώτησε αν πιστώνει στον εαυτό του την εξέλιξη αυτή, εκείνος απάντησε με τη μετριοφροσύνη που τον έκανε αγαπητό σε δεκάδες και δεκάδες ψηφοφόρους: «Δεν νομίζω πως θα υπάρξει υπουργός Οικονομικών που θα έχει μειώσει το έλλειμμα κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, όπως έκανα εγώ κατά τη θητεία μου. Είναι ατυχές το ότι έπρεπε να το κάνω και είναι ατυχές το ότι έπρεπε να το κάνω με τον τρόπο που το έκανα, αλλά αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τη χώρα όρθια».

Βεβαίως, η δημοσιογράφος του BBC παρατήρησε το καθόλου καλά κρυμμένο οξύμωρο στα λόγια του πρώην υπουργού και του είπε πως «έχουμε όμως αυτή την κατάσταση, όπου αισθάνεστε ότι έχετε κάνει μια καλή δουλειά και είστε μισητός στην Ελλάδα». «Ναι, είμαι. Είμαι. Κοιτάξτε, είναι που οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να επανεκτιμήσουν αυτή την ακραία δύσκολη κατάσταση, κατά την οποία κατηγορούν τον καθένα» απάντησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τον οποίο η δημοσιογράφος του BBC κάλεσε σε διαφορετικό σημείο να πει πώς αισθάνεται ως «υπερήφανος» και «μισητός» συγχρόνως, για να εισπράξει την απάντηση: «Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μια μικρή απόσταση από το ελληνικό θέμα και προφανώς δεν έχουν επηρεαστεί από αυτό επί προσωπικού βλέπουν πολύ καθαρά πως ήμουν απαραίτητος». Αν, δηλαδή, κάποιος βρίσκεται σε απόσταση από την Ελλάδα και τα οικονομικά του δεν επηρεάστηκαν, έχει καλή γνώμη για τον υπουργό. Βεβαίως, ακόμα καλύτερη γνώμη θα πρέπει να έχει αν δεν τον ξέρει καν.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα