Με Τσοβόλα για έφεση

Το ρολόι έδειχνε τέσσερις παρά τέταρτο χθες το μεσημέρι, όταν ένα μικρό άσπρο Renault έφτανε έξω από τις Φυλακές των Διαβατών. Στο τιμόνι καθόταν η Ελένη Παπαγεωργοπούλου και στη θέση του συνοδηγού μια γνωστή φιγούρα της πολιτικής, αλλά και του νομικού κόσμου. Ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Ο πρώην υπουργός έχει αναλάβει να ενισχύσει την υπερασπιστική ομάδα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και θα είναι μαζί με τον Δημήτρη Τσάκο και τη σύζυγό του Αλεξάνδρα Μαύρου-Τσάκου οι δικηγόροι που θα εκπροσωπήσουν τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης στην έφεση για το θέμα της υπεξαίρεσης, που θα ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου. Και χθες πήγε στα Διαβατά για μια αναλυτική κουβέντα.

«Μετά την άσκηση της έφεσης η πρωτόδικη απόφαση εξαφανίζεται νομικά και ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Μετά την έκδοση της απόφασης έχουν αποκαλυφθεί νέα στοιχεία, που ενισχύουν τον ισχυρισμό του Παπαγεωργόπουλου για την αθώωσή του». Αυτές ήταν οι μοναδικές επίσημες δηλώσεις στη «δημοκρατία» του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος χθες είδε για δεύτερη φορά τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Το πρωί προηγήθηκε μια σύσκεψη με την ομάδα των υπόλοιπων δικηγόρων, ενώ το μεσημέρι επακολούθησε η επίσκεψη στις Φυλακές των Διαβατών, όπου όλοι μαζί συζήτησαν την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν στην έφεση.

Ο κ. Τσοβόλας δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι παραδέχεται πως αυτή την περίοδο όλοι οι κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος βάσει του νόμου 1608/1950 έχουν να αντιμετωπίσουν την έντονη καχυποψία της κοινής γνώμης και των δικαστών. Δεν κρύβει πάντως ότι υπάρχουν νέα σημαντικά στοιχεία, όπως η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία ο Παναγιώτης Σαξώνης ήδη από το 1998 χρησιμοποιούσε την ίδια μέθοδο με αυτή που το δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι έγινε για πρώτη φορά με τον Παπαγεωργόπουλο.

Οσο για την επιλογή του να αναλάβει την υπεράσπιση του «φτερωτού γιατρού», ο πρώην υπουργός τονίζει ότι είναι επαγγελματίας δικηγόρος και ότι ένας βασικός λόγος που ανέλαβε την υπόθεση έχει να κάνει και με το γεγονός ότι τον γνωρίζει από τη Βουλή και από πολύ παλιά. Και ότι ποτέ δεν είχε γι’ αυτόν μια τέτοια εικόνα, όπως αυτή που του αποδίδει η απόφαση για τα ισόβια.

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα