Tα χνάρια τoυ Σόιμπλε ακολουθεί το Eurogroup!

Τον χορό των δηλώσεων ξεκίνησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πριν από λίγες μέρες χαρακτήρισε αναπόφευκτο το τρίτο δάνειο για την Ελλάδα μετά το 2014.

«Θα χρειαστεί να υπάρξει άλλο ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα» δήλωσε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας: «Το λέγαμε πάντα στην κοινή γνώμη». Τις δηλώσεις Σόιμπλε επιβεβαιώνει τώρα και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ύστερα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ολλανδίας -όπως ανέφερε η ολλανδική εφημερίδα «Het Financieele Dagblad»- είπε ότι μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στην Ελλάδα το 2014 θα πρέπει -απαραίτητα- να το διαδεχτεί ένα νέο πακέτο. «Τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν θα λυθούν το 2014, οπότε κάτι θα χρειαστεί να γίνει μετά. Το πώς και το τι πρέπει να γίνει δεν είναι σίγουρο» φέρεται ότι είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολλανδός αξιωματούχος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, είχε πει ότι το θέμα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί τον Απρίλιο του 2014, οπότε θα είναι διαθέσιμα τα στοιχεία για τον Προϋπολογισμό του 2013. Προϋπόθεση αποτελεί να διαμορφωθεί πρωτογενές πλεόνασμα στον -φετινό- Προϋπολογισμό.

Ωστόσο, η επίσημη γραμμή τόσο στην Ε.Ε. όσο και στο Βερολίνο παραμένει αυστηρή, ότι το πρόγραμμα θα επανεξεταστεί στα μέσα του 2014 και μόνο τότε θα γνωρίζουμε τι απαιτείται να γίνει. Με αυτή τη γραμμή φαίνεται ότι συντάσσεται η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, η οποία, σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων AP, δήλωσε ότι ένα τρίτο δάνειο «δεν βρίσκεται υπό συζήτηση». Πάντως, τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) όσο και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την έντονη φημολογία για ένα πιθανό τρίτο πακέτο δανεισμού στην Ελλάδα. Τα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, πάντως, συνέχιζαν να υποστηρίζουν ότι το τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα θα προέλθει κυρίως από κοινοτικά κονδύλια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα