Ενα μόλις 24ωρο μετά την εκκίνηση του προγράμματος της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, ένα ακόμα σίριαλ στην κόντρα μεταξύ του αρμόδιου υφυπουργού Παντελή Καψή και των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ διαδραματίστηκε χθες, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ με το κόστος λειτουργίας του πολιτικού του γραφείου, το οποίο φτάνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα 451.250 ευρώ τον χρόνο.
Η συγκεκριμένη απόφαση περιλαμβάνεται στο φύλλο 1994 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 14 Αυγούστου, που αναφέρει χαρακτηριστικά: «…Από την παρούσα απόφαση προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού ύψους περίπου 225.625 ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος 2013, περίπου 451.250 ευρώ για το έτος 2014 και το ίδιο χρηματικό ποσό (451.250 ευρώ) για καθένα από τα επόμενα έτη».
Στο σχόλιό τους οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ συγκρίνουν τα χρήματα που λαμβάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι, καθώς και τον αριθμό των ανέργων με τις αποδοχές του «πολύ», όπως λένε, Παντελή Καψή, τον οποίο χαρακτηρίζουν «πρώην του ΚΚΕ εσωτερικού, πρώην παπανδρεϊκό στις εποχές της δόξας του και νυν υπουργό της… δεξιάς συγκυβέρνησης».
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός με δήλωσή του επισημαίνει ότι το παραπάνω ποσό δεν αφορά τις απολαβές του αλλά τον προϋπολογισμό λειτουργίας του γραφείου του (όπως και κάθε άλλου υφυπουργού), ότι απασχολεί μόνον εννέα άτομα και όχι 20 όπως δικαιούται, και ότι δεν προτίθεται να κάνει άλλες προσλήψεις.
Μεγάλο κόστος
Οπως και να ‘χει, η τοποθέτηση του κ. Καψή στη θέση αυτή επιφέρει σημαντικό κόστος στον Κρατικό Προϋπολογισμό, την ώρα μάλιστα που η Δημόσια Τηλεόραση εξυγιαίνεται προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα στα δημόσια ταμεία. Οσον αφορά τους υπαλλήλους που θα στελεχώσουν το γραφείο του, μπορεί τώρα να έχει μόλις (!) εννέα, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν αυτός ο αριθμός αργότερα αυξηθεί κατά το δοκούν, καθώς με το ίδιο ΦΕΚ συστάθηκαν δέκα θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και πέντε ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών, ενώ μπορούν να αποσπαστούν έως και πέντε δημόσιοι υπάλληλοι.