Ο αδίστακτος Βενιζέλος θέλει να του πιστωθεί η προστασία στους κοινωνικά αδύναμους!

Την ώρα που τόσο οι «αντάρτες» βουλευτές της Ν.Δ. όσο και αυτοί του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να μαζεύονται στο θέμα των πλειστηριασμών, ύστερα από την προχθεσινή συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο αλαζόνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ως άλλος πρωθυπουργός, πανηγυρίζει για το… επίτευγμά του. Σε χθεσινή άτυπη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ, αφού τονίζεται ότι οι δύο άνδρες βρίσκονται «σε διαρκή επαφή», επισημαίνεται ότι «έδωσαν λύση στο μείζον ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τον κίνδυνο των πλειστηριασμών». Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος κουνάει το δάχτυλο σε κυβερνητικά στελέχη, όπως τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά. «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην ανοίγουν άκαιρα και ενεπεξέργαστα θέματα που δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους πολίτες» υπογραμμίζει με ύφος αυστηρού δασκάλου.

Στο μεταξύ, μετά τον Νικήτα Κακλαμάνη και την Κατερίνα Παπακώστα που χθες, μέσω της «δημοκρατίας», εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τις εξελίξεις στο ζήτημα των πλειστηριασμών, ήταν η σειρά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή να κάνει αντίστοιχες δηλώσεις: «Να δούμε την πρόταση πώς θα κατατεθεί και να δούμε πώς θα γίνει η προστασία της πρώτης κατοικίας» τόνισε στο Mega.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπός της Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύει η κατοικία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, προσθέτοντας ότι υπάρχει ο χρόνος για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τους πλειστηριασμούς. Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι η ρύθμιση που θα έρθει θα έχει την υποστήριξη των κυβερνητικών βουλευτών. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι θα υπάρχει ένα προστατευτικό δίχτυ για τους κοινωνικά αδυνάμους. «Η ρητή δήλωση ότι θα υπάρξει απόλυτη προστασία για εκείνους που επλήγησαν από την κρίση δεν αφήνει καμία αμφιβολία για παρερμηνείες» εκτίμησε η γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ στο Mega, ενώ στο ίδιο κανάλι ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης ανέφερε: «Οι πολιτικοί αρχηγοί έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους. Αργησαν κιόλας. Μετά τη χθεσινή τοποθέτηση, κανένας από τους συμπολίτες μας δεν πρέπει να ανησυχεί».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα