«Αντρο κακοποιών το ΑΠΘ» λένε οι φοιτητές του!

Μολότοφ, ναρκωτικά, παράνομες δοσοληψίες και κλοπές. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από χώρος πνεύματος και διανόησης έχει καταντήσει στέκι τοξικομανών και περιθωριακών, όπου ανενόχλητοι δρουν επιτήδειοι, λόγω της ελλιπούς φύλαξης του χώρου.

«Τα βράδια φοβόμαστε να περάσουμε μέσα από τα σκοτεινά κομμάτια του φοιτητικού κάμπους, ο ελλιπής φωτισμός αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για κάθε είδους παρανομία εντός του χώρου του πανεπιστημίου. Ανά καιρούς βλέπουμε να συλλαμβάνουν τοξικομανείς, εμπόρους ναρκωτικών και κλέφτες μέσα στο πανεπιστήμιο και είναι λογικό να κυριαρχούν ο φόβος και η ανασφάλεια» αναφέρει στη «δημοκρατία» φοιτήτρια του Αριστοτελείου.

Μόλις το Σαββάτο βρέθηκαν εντός του ΑΠΘ 20 βόμβες μολότοφ, στις οποίες είχαν προσαρμοστεί με αυτοκόλλητη ταινία ισχυρές κροτίδες και μεταλλικές βίδες, μέθοδος η οποία τις καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνες, καθώς οι μεταλλικές βίδες εκτοξεύονται σε μεγάλη απόσταση και εφόσον καταλήξουν φλεγόμενες σε ανθρώπινο σώμα, προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς. Και τον Σεπτέμβριο του 2012 μέσα στο ΑΠΘ είχαν βρεθεί μέσα σε δύο μέρες 18 βόμβες μολότοφ.

Εξάλλου, πριν από λίγο καιρό ο Σύνδεσμος Καθηγητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου είχε εκδώσει ανακοίνωση όπου έκανε λόγο για «δραματική αύξηση διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών στους χώρους του πανεπιστημίου. Η παρουσία χρηστών ναρκωτικών έχει αυξηθεί δραματικά στον χώρο του ΑΠΘ και ιδιαίτερα μεταξύ του Αστεροσκοπείου, του Μετεωροσκοπείου και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Δίπλα μας διακινούνται ναρκωτικά ελεύθερα και τα διάφορα πάρτι συνεχίζονται κανονικά, με τα γνωστά προβλήματα που έχουν επισημανθεί ήδη από πολλούς συναδέλφους και τον ΕΣΔΕΠ» τόνιζε η ανακοίνωση.

Μάλιστα, ο καθηγητής τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ Δημήτρης Μαρδάς στα τέλη Ιουνίου είχε γράψει ότι «εδώ και καιρό, από τις 12.00 έως τις 15.00 -ή λίγο αργότερα, όταν πέσει πολλή πελατεία- και κάθε ημέρα ανελλιπώς (πλην Σαββατοκύριακου, όπου αυτή η δουλειά μεταφέρεται στα υπαίθρια πάρτι) γίνεται διακίνηση/δημόσια χρήση ναρκωτικών στον χώρο ανάμεσα στη βόρεια έξοδο της Σχολής ΝΟΠΕ και της Σχολής Χημείας».

Οι φοιτητές κάνουν λόγο για ελλιπή φύλαξη στους χώρους της πανεπιστημιούπολης τα τελευταία χρόνια, ενώ σημειώνουν ότι θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερος φωτισμός και έλεγχος της εισόδου των εξωπανεπιστημιακών στοιχείων στο ΑΠΘ. «Συνεχώς μαθαίνουμε για μικροκλοπές κινητών, χρημάτων, τσαντών και εξοπλισμού από αίθουσες και γραφεία εντός του πανεπιστημίου. Οι δράστες δρουν ανενόχλητοι» τονίζουν οι φοιτητές.

Αρ. Μάτιος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα