Για τα πανηγύρια ο Γιώργος!

Τη δική του… επανάσταση μέσω reunion και γλεντιών με εκλεκτά εδέσματα άρχισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου! Ο «καπετάνιος του Τιτανικού» -που προφανώς διέκοψε τις πολυήμερες διακοπές του- βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στα πάτρια εδάφη του, προκειμένου να συναντήσει μέλη του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ) σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Καλέντζι Αχαΐας. Μόλις έπεσε η νύχτα, μάλιστα, οι παρευρισκόμενοι ξεκίνησαν τους χορούς και τα πανηγύρια -«με μουσική από τα χρόνια της χούντας», όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στην πρόσκληση- φυσικά με τους απαραίτητους μεζέδες!

Νωρίτερα, πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου συμμετείχε (!) σε συζήτηση με αναφορές στις αξίες και τα όνειρα εκείνης της εποχής, παρόλο που ο ίδιος καταστρατήγησε ό,τι για ορισμένους σηματοδότησε το συγκεκριμένο διάστημα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία του χωριού, κοντά στους ανδριάντες του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου, την ανάμνηση του οποίου κρατούν ζωντανή στο μυαλό τους οι παλαιοί του σύντροφοι στο ΠΑΚ Καναδά, που συμμετείχαν σε αυτό το αντάμωμα. Η παρουσία τους, άλλωστε, ήταν αυτή που ουσιαστικά έδωσε το έναυσμα για την όλη εκδήλωση, καθώς φαίνεται ότι οι ίδιοι παραμένουν… ρομαντικοί αναφορικά με τα πεπραγμένα του κόμματος. Να σημειωθεί μάλιστα ότι την Κυριακή το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου παραβρέθηκε σε επιμνημόσυνη δέηση για τα απελθόντα μέλη του ΠΑΚ Καναδά.

Οπως όλα δείχνουν ο πρώην πρωθυπουργός, που οδήγησε στη φτώχεια και τη δυστυχία τον ελληνικό λαό, προετοιμάζει το έδαφος για την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την 3η Σεπτέμβρη, εκεί όπου, μαζί με τον προκάτοχό του Κώστα Σημίτη, θα προσπαθήσουν να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας στα στελέχη του κόμματος. Γίνεται, έτσι, ηλίου φαεινότερον ότι ο κ. Παπανδρέου -εάν φυσικά δεν οδεύσει για την αγαπημένη του… Αμερική- ίσως επαναδραστηριοποιηθεί στην πολιτική, θεωρώντας ότι ο ελληνικός λαός μπορεί εύκολα να ξεχάσει το κακό που του έχει κάνει.

Εντούτοις, οι συνεχόμενες διαμαρτυρίες προς το πρόσωπό του -τις οποίες το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος φροντίζουν να υποβαθμίζουν- δημιουργούν εύλογες δυσκολίες. Αλλωστε πριν από περίπου 15 μέρες στη Σάμο κάτοικοι τον ανακήρυξαν ανεπιθύμητο, υψώνοντας μάλιστα πανό που έγραφε «Φύγε τώρα». Στο ίδιο νησί, επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε τις… αστακοπεριοδείες αλλά και τη χλιδάτη ξεκούρασή του στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Doryssa Bay».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα