Χάπι για τον καρκίνο στο δέρμα!

Ενα χάπι, το οποίο λαμβάνεται σε ημερήσια βάση και συρρικνώνει τους όγκους, εγκρίθηκε και κυκλοφορεί ήδη στη Βρετανία και δίνει ελπίδα στους ασθενείς που πάσχουν από τις πλέον παραμορφωτικές μορφές καρκίνου του δέρματος. Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου πυροδοτείται κυρίως εξαιτίας της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία UV, αλλά μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με ραδιοθεραπεία ή με χειρουργικές επεμβάσεις, γι’ αυτό και σπάνια είναι θανατηφόρος. Υπάρχουν ωστόσο μερικές ομάδες ασθενών που είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν την ασθένεια με τις παραπάνω μεθόδους, είτε γιατί δεν εντόπισαν έγκαιρα τους όγκους και αναπτύχθηκαν προτού ζητήσουν ιατρική βοήθεια είτε γιατί βρίσκονται σε τέτοιο σημείο του σώματος, που είναι δύσκολο να απομακρυνθούν χειρουργικά.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο καρκίνος να μεταφερθεί και σε άλλα μέρη του σώματος. Το χάπι, που κυκλοφορεί στη βρετανική αγορά με το όνομα Erivedge, δρα μπλοκάροντας τα «μηνύματα» που στέλνονται στα καρκινικά κύτταρα και έτσι οι όγκοι σταματούν να αναπτύσσονται. Στις μελέτες που έγιναν φάνηκε ακόμη ότι το χάπι μπορεί να «παγώσει» την ανάπτυξη των όγκων έως και κατά εννέα μήνες.

«Το φάρμακο αποτελεί ένα μεγάλο όπλο στη μάχη κατά τις ασθένειας και αποτελεί μια σημαντική εναλλακτική λύση για τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του δέρματος. Πρόκειται για εξαιρετικά αισιόδοξα νέα για τους ασθενείς» ανέφερε ο δρ Χάρπαλ Κουμάρι, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας Ερευνών κατά του Καρκίνου στη Βρετανία. Παράλληλα ο δρ Τζον Λίαρ, δερματολόγος στο κεντρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μάντσεστερ, ο οποίος μετείχε στις κλινικές δοκιμές που έγιναν για το νέο φάρμακο, ανέφερε στις βρετανικές εφημερίδες ότι τα αποτελέσματα που κατέγραψαν οι επιστήμονες είναι «ελπιδοφόρα». Ωστόσο η εταιρία που παρασκευάζει το χάπι προειδοποίησε ότι ανάμεσα στις παρενέργειες που έχουν καταγραφεί είναι η ναυτία, η απώλεια μαλλιών και μυϊκοί σπασμοί, ενώ συνιστά να μη χορηγείται σε εγκύους γιατί μπορεί να υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία των εμβρύων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα