«Ψάρευαν» ανήλικους στο facebook

«Εφοδο» στην επικίνδυνη και σκοτεινή πλευρά του facebook, εξιχνιάζοντας δύο ξεχωριστές υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων, πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Θύματα μια 17χρονη και ένας 15χρονος και θύτες ένας 25χρονος από τη Μεσσηνία και ένας 28χρονος από τη Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη περίπτωση η 44χρονη μητέρα της 17χρονης κατήγγειλε ότι ένα άγνωστο άτομο είχε στην κατοχή του βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο, που του είχε στείλει έπειτα από έντονες πιέσεις και εκβιασμούς η κόρη της. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 25χρονου, καθώς και ο τόπος κατοικίας του στη Μεσσηνία. Οπως προέκυψε, ο 25χρονος ήταν αυτός που είχε έρθει σε επικοινωνία με την ανήλικη.

Και στη δεύτερη περίπτωση η υπόθεση εξιχνιάστηκε όταν η μητέρα του θύματος ήρθε σε επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ. Αυτήν τη φορά, όμως, το θύμα ήταν αγόρι. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η 46χρονη, μητέρα του 15χρονου, κατήγγειλε ότι άγνωστο άτομο, μέσω προφίλ που διατηρούσε στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε επικοινωνήσει με τον γιο της και τον είχε πείσει να του στείλει φωτογραφία του με άσεμνο περιεχόμενο.

Υστερα από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, ακολούθησε διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 28χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε έρευνες στο σπίτι και στο γραφείο του 28χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου από την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι, αν και το επίμαχο προφίλ του 28χρονου είχε απενεργοποιηθεί, υπήρχε ανταλλαγή μηνυμάτων με τον ανήλικο.

Αμέσως μετά τις συλλήψεις, αστυνομικοί πήγαν στα σπίτια του 25χρονου και του 28χρονου σε Μεσσηνία και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, και προχώρησαν στην κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών, καρτών μνήμης, σκληρών δίσκων κ.λπ., τα οποία στη συνέχεια απέστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διερευνηθεί το περιεχόμενό τους και να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει στο παρελθόν και άλλα, παρόμοια αδικήματα.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα