«Με έμπλεξαν άνθρωποι του Γιώργου»

Πιστός στη γραμμή που ακολουθεί εδώ και 16 μήνες, από την ημέρα της προφυλάκισής του (και παρότι η «φυλακή είναι σχολείο», όπως ανέφερε), ο Ακης Τσοχατζόπουλος στην απολογία του στη δίκη για τις χρυσές μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα μίλησε για όλους και για όλα -από την κρίση των Ιμίων μέχρι το «κατάπτυστο, κατασκευασμένο από νομικό γραφείο του εξωτερικού» κατηγορητήριο, τον «ψυχικά άρρωστο» Νίκο Ζήγρα και την «απάνθρωπη προφυλάκιση» της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη- εκτός από την… «ταμπακέρα», δηλαδή τα χρήματα από τις προμηθεύτριες εταιρίες των εξοπλιστικών προγραμμάτων των TOR-M1 και των υποβρυχίων που κατέληξαν μέσω επενδύσεων, κυρίως σε ακίνητα, στην κατοχή μελών της οικογένειάς του.

«Πρόκειται για ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο που δεν αναφέρεται σε πραγματικά δεδομένα και διαμορφώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής (σ.σ.: για τα υποβρύχια) από τους εκλεκτούς και τους εντολοδόχους του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, κατασκευασμένο από συγκεκριμένο νομικό γραφείο και στηριγμένο στα πορίσματα της γερμανικής Δικαιοσύνης» υποστήριξε ο Α. Τσοχατζόπουλος, προσθέτοντας: «Είναι συγκλονιστικό για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί 40χρονια στην πολιτική να λέγεται ότι έχει δωροδοκηθεί».

Σκοπός τους ήταν, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, να τον καταδικάσουν με «αέρα κοπανιστό». Οπως πρόσθεσε, «επί 22 μήνες διασυρόμουν εγώ και η γυναίκα μου. Εφταναν κάτω από το σπίτι μας διάφοροι Κολλάτοι και μας έβριζαν», κάνοντας λόγο ακόμα και για «αφανή λειτουργία» της ΕΥΠ στην υπόθεσή του! Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησε ξανά να δώσει πολιτική χροιά στη δίκη του, επικαλούμενος «στοχοποίηση» του ίδιου και των υπόλοιπων «αθώων», όπως ανέφερε, συγκατηγορουμένων του -για την κατάσταση των οποίων είπε ότι νιώθει «τύψεις»- από πολιτικοδικαστικά κέντρα εξουσίας που, με άνωθεν εντολές, ασκούν παρεμβάσεις στη δικαστική εξουσία.

«Δεν έχω καμία σχέση με τραπεζικούς λογαριασμούς, εμβάσματα και ακίνητα» τόνισε, εξαπολύοντας επίθεση κατά του ανακριτή της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλή, των εισαγγελέων Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου και του δικαστηρίου, που δεν έκανε δεκτό οποιοδήποτε αίτημα και εάν κατέθεσε, κυρίως εκείνο για την κλήση των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ.

Παράλληλα τόνισε ότι, με αφορμή το τραγικό περιστατικό στα Ιμια το 1996 ήταν επιλογή τού τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και της κυβέρνησής του η εκπόνηση ολοκληρωμένου προγράμματος προμήθειας οπλικών συστημάτων για την περίοδο 1996-2000 ύψους 4, 1 τρισεκατομμυρίων δραχμών. Ο Α. Τσοχατζόπουλος υπεραμύνθηκε της «κυβερνητικής επιλογής» για την αγορά των «καλύτερων γερμανικών υποβρυχίων», στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν παραληφθεί όλα. Για τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1 επισήμανε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος δήλωσαν ευχαριστημένοι με την αγορά τους.

Η απολογία του πρώην υπουργού συνεχίζεται σήμερα.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα