Καυτός-Σεπτέμβριος

Για τον… καυτό μήνα Σεπτέμβριο ετοιμάζονται στην κυβέρνηση, μια και τα μέτωπα είναι πολλά και ανοιχτά και η δικομματική κυβέρνηση βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι οι ερχόμενες μέρες θα θυμίζουν πορεία σε… ναρκοπέδιο, γι’ αυτό και έχει προειδοποιήσει άπαντες ότι ένα στραβοπάτημα του οποιουδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά αλυσιδωτών εκρήξεων.

Κοιτώντας το ημερολόγιο του μήνα που ξεκινά την Κυριακή, όλα παραπέμπουν σε αναμετρήσεις με τον σκληρό «πυρήνα» του συνδικαλιστικού κινήματος. Ο χώρος του δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ, ο χώρος της Παιδείας και της Υγείας είναι τα σκληρά μέτωπα με τα οποία θα βρεθεί με το «καλημέρα» η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο.

Την πρώτη… γεύση αναμένεται να πάρει το Μαξίμου στην άνοδο-εξπρές του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι κατέληξε στο περσινό μοντέλο, δηλαδή θα πάει αυθημερόν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου για την ομιλία των εγκαινίων και θα επιστρέψει την ώρα που οι συνδικαλιστές ετοιμάζουν «καυτή» υποδοχή. Από τη μεριά της η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει πάρει τα μέτρα της, ώστε οι διαδηλωτές να μείνουν σε απόσταση… ασφαλείας για να κυλήσουν όλα ομαλά στον χώρο της ΔΕΘ, ενώ ήδη τα μέτρα που σχεδιάζονται είναι δρακόντεια. Αυτή την εβδομάδα σε σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα οριστικοποιηθούν τόσο τα μέτρα για την άνοδο του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, που προγραμματίζεται να γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου.

Από τη μεριά τους οι συνδικαλιστές στον χώρο της Παιδείας εμμένουν στην απόφασή τους να κλείσουν τα σχολεία μετά τον αγιασμό, παρά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Το ίδιο θερμό μέτωπο εμφανίζεται και στον χώρο της Υγείας, καθώς η κινητικότητα – διαθεσιμότητα αλλά και το παιχνίδι στον χώρο των φαρμάκων και της συνταγογράφησης έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στις σχέσεις του ιατρικού κόσμου με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

Ολα αυτά με φόντο τις γερμανικές εκλογές, οι οποίες στο επίκεντρό τους δεν έχουν τα προβλήματα των Γερμανών πολιτών αλλά το ελληνικό χρέος και τη διαχείρισή του και, φυσικά, την επιστροφή της τρόικας.

Το μόνο μέτωπο που δείχνει να υποχωρεί είναι αυτό των πλειστηριασμών, καθώς η παρέμβαση του κ. Σαμαρά και οι δηλώσεις του περί προστασίας της πρώτης κατοικίας έδειξαν να πείθουν τους διαφωνούντες βουλευτές.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα