Η… εκδίκηση των τάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί οι μάχες των συνιστωσών να αποτελούν (θεωρητικά) παρελθόν, ωστόσο αυτές των τάσεων είναι το… μέλλον! Η σημερινή επίσημη ίδρυση της «Σοσιαλιστικής Τάσης» από τους «πασοκογενείς» του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη μιας διαδικασίας η οποία κατά κοινή ομολογία θα εντείνει την εσωστρέφεια στην Κουμουνδούρου.

Αλλωστε, σειρά πλέον αναμένεται να πάρουν κατά πληροφορίες τόσο η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Δημήτρη Στρατούλη όσο και η Πλατφόρμα του 2010 των Δημήτρη Παπαδημούλη, Ρένας Δούρου, Γιάννη Μπαλάφα κ.ά., η οποία έχει διαμηνύσει από καιρό ότι επιθυμεί να έχει διακριτό στίγμα!

Σε κάθε περίπτωση τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το «μαύρισμά» τους από το Ιδρυτικό Συνέδριο -υπό τις «ευλογίες» και του Αλέξη Τσίπρα-, δείχνουν ότι θα επιχειρήσουν να αντεπιτεθούν στον κομματικό μηχανισμό, που τους βλέπει ως «αποδιοπομπαίους τράγους». Την παρουσία τους άλλωστε ενδέχεται να χρησιμοποιήσει και η ηγεσία, καθώς είναι γνωστό τοις πάσι ότι αρκετοί στην Κουμουνδούρου «κλείνουν το μάτι» προς τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, η οποία ακόμα παραμένει δίχως «στέγη».

Εντούτοις, κάτι τέτοιο θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει νέες εσωκομματικές φουρτούνες, καθώς το Αριστερό Ρεύμα (που κατέχει 30,18% της Κεντρικής Επιτροπής) αντιτίθεται σε οποιοδήποτε άνοιγμα προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Οι θέσεις τους

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις που αναμένεται να παρουσιάσει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, θα μιλούν για μια πατριωτική Αριστερά με οριοθετημένες σχέσεις μεταξύ κράτους και Εκκλησίας. Θα κάνουν δε λόγο για την ανάγκη αποδοχής από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το 95% του ελληνικού λαού είναι ορθόδοξο, ενώ σχετικά με τις συμμαχίες στόχος για τους ίδιους, όπως ρητά αναμένεται να καταθέσουν, θα είναι η προσέγγιση των πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι εκτός από τον Γ. Μιχελογιαννάκη στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Τσουκαλάς, Αντώνης Κοτσακάς, Κώστας Χρυσόγονος, Κώστας Τσουκαλάς, Τάσος Βούτσας, Εφη Κοτσάκη, Στάθης Παντελής, Αδάμ Στάμος, Ράνια Σταυροπούλου.

Αλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα