Ξαφνικός θάνατος στο εδώλιο!

Δραματική ήταν η έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της απάτης-μαμούθ στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ένας εκ των οκτώ κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, με το οποίο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη – Αλέξανδρο Αιματίδη, σύζυγο της επίσης κατηγορουμένης υπαλλήλου του ΙΚΑ Χρυσούλας Φέρρα. Ο κατηγορούμενος, την ώρα που στο βήμα του μάρτυρα βρισκόταν πραγματογνώμονας ο οποίος αναφερόταν στα έγγραφα της δικογραφίας, έπαθε το εγκεφαλικό επεισόδιο. Αμεσα διεκόπη η ακροαματική διαδικασία για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τραγική λεπτομέρεια είναι ότι η σύζυγός του έμαθε το νέο για τον θάνατο του άνδρα της όταν επέστρεψε στις Φυλακές Κορυδαλλού, καθώς αρχικά οι παρευρισκόμενοι στη διαδικασία πίστεψαν ότι πρόκειται για λιποθυμικό επεισόδιο.

Ο Παναγιώτης – Αλέξανδρος Αιματίδης ήταν προφυλακισμένος όπως και η σύζυγός του αλλά και πέντε ακόμα κατηγορούμενοι στην υπόθεση για το σκάνδαλο των «μαϊμού» επιδομάτων, που φέρεται ότι είχε ζημιώσει τον ασφαλιστικό οργανισμό με πάνω από 11.000.000 ευρώ. Σε λίγες ημέρες αναμενόταν να αποφυλακιστεί ο Παναγιώτης – Αλέξανδρος Αιματίδης μαζί με τους συγκατηγορουμένους του λόγω λήξης του 18μήνου της προσωρινής κράτησης. Ηδη ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, είχε ζητήσει την αποφυλάκισή τους με αυστηρούς περιοριστικούς όρους λόγω συμπλήρωσης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, 18 μηνών παραμονής τους στις φυλακές.

Η ακροαματική διαδικασία, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, διακόπτεται για δεύτερη φορά λόγω… θανάτου. Προ μερικών εβδομάδων είχε αποβιώσει και η μητέρα της κατηγορουμένης Χριστίνας Πατεράκη.

Η δίκη της «θηλυκής συμμορίας» αναμένεται να κρατήσει αρκετούς μήνες, καθώς έχουν κληθεί πάνω από 60 μάρτυρες και αυτήν τη στιγμή το δικαστήριο βρίσκεται στην εξέταση της δεύτερης, αρμόδιας ελέγκτριας του ΙΚΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι κατηγορούμενες «ψάρευαν» υποψηφίους για τη χορήγηση επιδομάτων, τα ενέκριναν και κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος τους.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα