Καταναλωτές ληγμένων

Εδώ που τα λέμε, η παροιμία «το ψάρι βρομάει απ’ το κεφάλι» δεν βγήκε χαοτικά. Δεν πήρε ο λαϊκός ρήτωρ τυχαίες λέξεις σε χαρτάκια για να τις πετάξει στον αέρα και να βγάλει το απόφθεγμά του αναλόγως με τη σειρά που θα πέσουν στο έδαφος. Η μούσα γνώριζε άριστα τα… μούσια που εκτοξεύονται από τις κορυφές της κοινωνικής πυραμίδας και προσάρμοσε τις λέξεις στην πραγματικότητα. Οταν το «κεφάλι» σαπίσει, τότε είναι θέμα χρόνου να συμβεί και στο υπόλοιπο σώμα το μοιραίον.

Συνεπώς, πρέπει να κριθεί ως απολύτως φυσιολογικό και αρμόζον στην περίσταση το να πουλάνε τις μπαγιατίλες στα πολυκαταστήματα κι εσύ να τις αγοράζεις με μια κάποια έκπτωση. Εδώ στο Κοινοβούλιο βλέπεις φάτσες που φαντάζουν πιο πεπαλαιωμένες κι από κονσέρβα με απολίθωμα βροντόσαυρου, τις οποίες αγοράζεις σε τιμές που κόβουν την ανάσα στην παγκόσμια κοινότητα. Ακούς «εμπνευσμένες» δημηγορίες και «πύρινες» ρητορείες τόσο «πασέ», που θα ηχούσαν «ληγμένες» ακόμα και δυο τρεις αιώνες πίσω από τις μέρες μας. Αντικρίζεις εικόνες που σε παραπέμπουν στην ελληνική προϊστορία και στις πωλούν για «φρέσκες» και «ανανεωτικές».

Καλοφάγωτα

Και πόσο σου κόστισε τούτο το «μαλλί»; Περίπου 340 δισεκατομμύρια ευρώ (και ανεβαίνει). Μόνο ο Στουρνάρας είναι ικανοποιημένος με το νούμερο, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε ξενίζει. Τα έχει συνηθίσει τόσο μεγάλα νούμερα ο Στουρνάρας. Μην ξεχνάς ότι ο άνθρωπος αυτός είχε την αγαθή τύχη να είναι ένα από τα δεξιά πλοκάμια του πολιτικού τέρατος που άκουγε -και ακούει- στο ονοματεπώνυμο Κώστας Σημίτης.

Οι μπαγιάτικοι πολιτικοί, με τις ληγμένες ιδέες και τις σάπιες ψυχοσυνθέσεις, μας έχουν κοστίσει όσο όλα τα ονειρικά γεύματα, οι εξωτικές διακοπές και τα απλησίαστα γούστα όλων των πλουσίων του πλανήτη μαζί. Μας έχουν αφαιρέσει (σχεδόν οριστικά) την εθνική αξιοπρέπειά μας, την ησυχία μας, τον τρόπο της ζωής μας – σε μερικούς κόστισαν και την ίδια τους τη ζωή.

Η πώληση των προϊόντων των οποίων η προτεινόμενη ημερομηνία κατανάλωσής τους έχει λήξει είναι αυθεντικό απείκασμα της συνολικής εικόνας της ημεδαπής υπεραγοράς προσώπων και ιδεολογιών. Ας ελπίσουμε μόνο οι αστυνομικοί του αριστερού Τσίπρα να μην έχουν πρόβλημα να μεταφέρουν και ληγμένα τρόφιμα, πέρα από τις υπερπολύτιμες αποσκευές του. Με τις υγείες μας και καλοφάγωτα!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα