Στάση «Επτά Θάλασσες» πριν από την Τούμπα για τους Γερμανούς της Σάλκε

Ολα θύμιζαν κλασική γερμανική οργάνωση. Το ραντεβού στο γνωστό εστιατόριο «Επτά Θάλασσες» κλείστηκε μία ημέρα μετά την απόφαση της UEFA, που όριζε ότι ο αντίπαλος της Σάλκε θα είναι ο ΠΑΟΚ. Την επομένη το πρακτορείο ταξιδίων που συνεργάζεται με τη Σάλκε έστειλε τους ανθρώπους του να τσεκάρουν το μενού για το δείπνο που θα πρόσφερε η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους φίλους και τους χορηγούς της ομάδας που θα τη συνόδευαν στη Θεσσαλονίκη.

Ηρθαν, δέχτηκαν προτάσεις για τα φαγητά και αναχώρησαν πίσω στην πατρίδα τους. Και τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, μία ημέρα πριν από το επίσημο δείπνο, έστειλαν στους έκπληκτους ιδιοκτήτες του εστιατορίου τυπωμένη την παραγγελία! Με το πρώτο πιάτο να περιλαμβάνει χωριάτικη σαλάτα, το κυρίως μοσχαρίσια μπριζόλα και ψάρι και για επιδόρπιο φρούτα και παγωτό. Συνολικά 42 άτομα παρακάθισαν στο δείπνο της Σάλκε, όπου σε ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια της πόλης παρευρέθησαν εκπρόσωποι των χορηγών της ομάδας, υπάλληλοι και διάφοροι άλλοι φίλοι της Σάλκε.

Απόψεις για την κρίση

«Η κρίση δεν περνά απαρατήρητη στη Θεσσαλονίκη. Βλέπει κανείς πολλά μαγαζιά κλειστά, ενώ ακόμη και εκεί όπου υπάρχουν εμπορικά κέντρα κατακλύζονται από φτηνά προϊόντα» τονίζει ο Γερμανίος Μάνφρεντ. Οταν τον ρωτάμε για τη Μέρκελ και τη στυγνή ύφεση που έχει επιβάλει στην Ελλάδα, φαίνεται να τη δικαιολογεί. «Η Γερμανία έχτισε την Ευρώπη και σήμερα που οι οικονομίες δεν πηγαίνουν καλά είναι η μοναδική χώρα που καλείται να πληρώσει. Αυτό δεν είναι εύκολα κατανοητό από τον Γερμανό φορολογούμενο, που πληρώνει εδώ και χρόνια τους φόρους του» τονίζει.

Αντίθετα ο Πάουλ και ο Γιόχεν δεν αισθάνθηκαν την κρίση. «Ελάτε μια ημέρα στο Γκέλζενκιρχεν για να δείτε ότι κι εκεί τα εστιατόρια παραμένουν άδεια» τονίζουν με ένα στόμα και δείχνουν μάλλον ενοχλημένοι από την κουβέντα. «Δεν ήρθα εδώ για να κουβεντιάζω για την κρίση» λέει ο ένας, και ο άλλος συμπληρώνει: «Ηρθαμε για να δούμε ποδόσφαιρο και ο καλύτερος ας προκριθεί. Και αν δεν είναι η Σάλκε, δεν χάθηκε και ο κόσμος» προσθέτει ο Γιόχεν μεγαλόψυχα.

Ο Πίτερ, από την πλευρά του, σημειώνει ότι δεν βλέπει να υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών. Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά, τη βρίσκει πολύ όμορφη χώρα, που θα βρει σύντομα τον δρόμο της. «Τις εντάσεις τις δημιουργούν οι πολιτικοί» προσθέτει.

Τέλος, ο Βόλφγκανγκ, που είναι υπεύθυνος των σχέσεων της Σάλκε με τους οπαδούς της, επισημαίνει ότι κατάλαβε την κρίση στην ατμόσφαιρα της πόλης, αλλά και από τα πολλά λουκέτα στα μαγαζιά. «Δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν άνεργο» του λέμε. «Το ξέρω και μπορώ να φανταστώ τις δυσκολίες, γιατί και στο Γκέλζενκιρχεν η ανεργία είναι υψηλή» σχολιάζει. Οσο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, τους οποίους έζησε από κοντά, καθώς είχε την ευθύνη κατά την παραμονή τους στη Veltins Arena, έχει να πει μόνο τα καλύτερα. «Πολλή φασαρία και αγάπη προς την ομάδα. Κατά τα λοιπά, κανένα πρόβλημα. Ηταν άψογοι» καταλήγει.

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα