Η απεργία «διχάζει» την ΟΛΜΕ!

Σήμερα κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων των καθηγητών και, άρα, ξεκαθαρίζεται το εάν θα ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκινά το νέο σχολικό έτος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) συνεδριάζει εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε απεργία διαρκείας. Υπενθυμίζεται ότι οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΡΙΖΑ) και οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) επιμένουν στην απεργία διαρκείας, ωστόσο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ αντιπροτείνουν επαναλαμβανόμενες απεργίες προκαθορισμένης διάρκειας και το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) έχει καταθέσει πρόταση για 48ωρες κινητοποιήσεις στα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση, την οριστική απόφαση της ΟΛΜΕ θα πρέπει να επικυρώσουν οι τοπικές ενώσεις. Στο μεταξύ, η ομοσπονδία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ενάντια στη διαπιστωτική πράξη του υπουργείου Παιδείας για τις διαθεσιμότητες των καθηγητών.

Ηδη κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε καθεστώς κινητικότητας να βρίσκονται στις θέσεις τους την ερχόμενη Δευτέρα, που τυπικά ξεκινά το νέο σχολικό έτος. Η ομοσπονδία, πάντως, έχει καθορίσει το αγωνιστικό της πλαίσιο για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη του διδακτικού έτους, αρχής γενομένης από σήμερα, που το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επιπλέον, έχει προαναγγείλει πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, ημέρα συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Γενικό και το Τεχνικό Λύκειο.

Η ΟΛΜΕ προανήγγειλε τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην συμπρωτεύουσα στις 7 Σεπτεμβρίου εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Επίσης θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί με την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και με Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τον συντονισμό των ενεργειών τους. Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών έχει προτείνει, ακόμα, να διαβαστεί επιστολή σε γονείς και μαθητές κατά τον αγιασμό των σχολείων, στις 11 Σεπτεμβρίου, και να οργανωθούν συναντήσεις με γονείς με πρωτοβουλία των τοπικών ενώσεων.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα