Επεισοδιακή η «αυλαία» στην απολογία Τσοχατζόπουλου

Με διαξιφισμούς και φωνές ολοκληρώθηκε η απολογία του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τις χρυσές μίζες πάνω από 60.000.000 ευρώ, που κατηγορείται ότι έλαβε για την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων των υποβρυχίων και των TOR-M1. Για τρίτη ημέρα ο πρώην υπουργός επέμεινε να αρνείται κάθε κατηγορία ότι έλαβε «δώρα» για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, υποστηρίζοντας: «Εχω πει και έχω αποδείξει ότι δεν δωροδοκήθηκα, δεν ζήτησα και δεν πήρα ανταλλάγματα. Είναι ξεκάθαρο αυτό».

Ταυτόχρονα επανέλαβε τα περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του, υποκινούμενης από τον Γιώργο Παπανδρέου και άλλους, αναφέροντας ότι τις τελευταίες ημέρες «βλέπω να φουντώνει ξανά το κλίμα συνεργασίας των δυνάμεων που το 2010 έκαναν την επικοινωνιακή επίθεση σε βάρος μου».

Αρκετές φορές ο Α.Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε μάλιστα να χάνει την ψυχραιμία του όταν ρωτήθηκε από τον αναπληρωτή εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και τις δικηγόρους της πολιτικής αγωγής επί συγκεκριμένων επιβαρυντικών στοιχείων αλλά και ισχυρισμών συγκατηγορουμένων του σε βάρος του.

«Με κουτσομπολιά θα με αγγίξετε, κύριε εισαγγελέα; Αυτά είναι κουτσομπολιά και παραμύθια» ανέφερε έντονα προς τον κ. Παναγιωτόπουλο, όταν τον ρώτησε για όσα υποστηρίζει η πρώην λογίστριά του Φρόσω Λαμπροπούλου για την εταιρία Nobilis (σ.σ.: είχε αναφέρει ότι ουσιαστικά ανήκε στον πρώην υπουργό), ενώ λίγο αργότερα η ένταση -εντός της δικαστικής αίθουσας- χτύπησε κόκκινο, όταν ο Α.Τσοχατζόπουλος ρωτήθηκε από τη συνήγορο της πολιτικής αγωγής Ουρανία Μενδρινού για τις χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούν τον Γιάννη Σμπώκο. Ο πρώην υπουργός, φωνάζοντας, υποστήριξε ότι είναι πλαστές, προσθέτοντας: «Εχετε μένος, κατ’ εντολή του εντολοδόχου σας. Μη διολισθαίνετε»!

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν, προκειμένου να απολογηθούν, ο αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού Παναγιώτης Σταμάτης, οι χρηματιστές, ιδιοκτήτες της εταιρίας Μorelia Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και Οράτιος Μελάς και ο επιχειρηματίας Παντελής Ζαχαριάδης. Απαντες αρνήθηκαν την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αντιμετωπίζουν.

Εξυπηρέτηση στην αδελφή του, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας (το 2006) και τον γαμπρό του Ακη Τσοχατζόπουλο υποστήριξε ότι έκανε ο Παν. Σταμάτης, ο οποίος είχε αναλάβει να επιβλέπει τα συνεργεία και να κάνει τις πληρωμές των επισκευών στο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι εάν η Βίκυ Σταμάτη («που με υπεραγαπάει», όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος) «ήξερε ότι οι εργασίες ήταν επιλήψιμες, θα με απέτρεπε, θα μου έλεγε “Παναγιώτη, άσ’ το”…». Ο κατηγορούμενος τόνισε επίσης ότι όλοι γνώριζαν πως όσοι εργάζονταν στην ανακαίνιση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήξεραν πού δούλευαν, αφού, όπως είπε, το σπίτι ήταν γεμάτο φωτογραφίες της αδελφής του και του Α. Τσοχατζόπουλου.

«Παντελώς αθώοι» δήλωσαν και οι χρηματιστές Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και Οράτιος Μελάς, οι οποίοι περιέγραψαν την γνωριμία τους, το 1999, με τον πρώτο εξάδελφο του πρώην υπουργού Νίκο Ζήγρα και τις οικονομικές συναλλαγές μαζί του (εκείνος κατέθετε συνάλλαγμα στους λογαριασμούς της εταιρίας τους Morelia στην Ελβετία και εκείνοι τον πλήρωναν σε δραχμές και μετά σε ευρώ). Οπως υποστήριξαν, την εμπλοκή του Α. Τσοχατζόπουλο στην υπόθεση την έμαθαν μόλις το 2011 από τον Ν. Ζήγρα και αμέσως αποφάσισαν να συνεργαστούν με τις δικαστικές Αρχές.

Την κατηγορία αρνήθηκε και ο επιχειρηματίας Παντελής Ζαχαριάδης, ο οποίος εμφανίστηκε για λίγους μήνες, από το φθινόπωρο του 1999 μέχρι την άνοιξη του 2000, ως εκπρόσωπος της εταιρίας Torcaso. «Απεκόμισα μόνο βλάβη από αυτή την ιστορία. Δεν είχα όφελος ούτε μισό ευρώ. Μόνοι τους με βάλανε, μόνοι τους με βγάλανε. Είχα πελάτη τον Μπάμπη Βωβό 30 χρόνια και θεώρησα υποχρέωσή μου να του πάω έναν πελάτη, τον Νίκο Ζήγρα (για να αγοράσει ακίνητα μέσω της Torcaso). Ημουν παντελώς ανύποπτος…».

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα